Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώσεις για καλοκαιρινά φεστιβάλ

Έχουν αρχίσει σιγά-σιγά οι ανακοινώσεις για τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Όπως και πέρυσι τέτοια εποχή, έτσι και τώρα θα έχουμε τα μάτια/αυτιά μας ανοιχτά για να δούμε προς τα πού θα ταξιδέψουμε το 2012. Όλα αυτά αν ο κόσμος δεν έχει καταστραφεί μέχρι τότε και αν έχουμε ευρώ για να μπορούμε να ταξιδεύουμε, διαφορετικά μας βλέπω στα χωράφια να μαζεύουμε ροδάκινα!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα billings (για την ώρα) βρήκα στο αυστριακό Nova Rock. Οι Metallica θα παρουσιάσουν όλο το Black Album, οι Machine Head, Lamb of God και Hatebreed είναι τα σχήματα που θα ήθελα να δω live και οι Slayer το κερασάκι στη μεταλική τούρτα. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Nickelsdorf, μια μικρή πόλη που είναι στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας-Σλοβακίας, στις 8 με 10 του Ιούνη. Απέχει από τη Βιέννη 78 χλμ. και τα αεροπορικά (για την ώρα) δεν είναι σε απαγορευτικά επίπεδα.

Στο απόλυτο heavy-metal φεστιβάλ, αρχές Αυγούστου, το Wacken, δεν ξέρω αν θα πάμε ποτέ *. Για την ώρα, έχουν ανακοινωθεί αρκετά ονόματα, με τους Machine Head να είναι οι headliners της μίας ημέρας. Από Θεσσαλονίκη για Αμβούργο (μέσω Βουδαπέστης) με τη Malev Air μόνο με €190. Μετά, ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία θα σας οδηγήσουν 77 χλμ. πιο βόρεια, στο μικρό χωριό Wacken!
*update 30/11: Κυριακή γράψαμε αυτό το ποστ. Τρεις μέρες μετά, σήμερα δηλαδή Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι έγινε sold-out! Τι να λέμε τώρα...

Άλλο ένα φοβερό line-up μπορείτε να συναντήσετε στο Graspop Metal Meeting, στη μικρή κωμόπολη Dessel του Βελγίου κοντά στα σύνορα με Ολλανδία, στις 23 με 25 του Ιούνη. Απέχει 100 χλμ. από τις Βρυξέλλες ή 60 χλμ. από το Antwerpen ή 45 χλμ. από Αϊντχόβεν. Τα αεροπορικά για την πρώτη περίπτωση βγαίνουν στα €180 και από κει, με τρένα ή λεωφορεία, κατευθύνεστε στο Ντέσελ· για τη δεύτερη ή/και τρίτη περίπτωση, τα εισιτήρια είναι απαγορευτικά ακριβά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: