Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μπόλικες μουσικές για το Νοέμβριο 2011

Megadeth - Th1rt3en
Οι αναγεννημένοι (και λόγω Big Four;) Megadeth, με τον μπασίστα Dave Ellefson να έχει επιστρέψει στο συγκρότημα, παρουσιάζουν το 13o τους άλμπουμ με τον απλό τίτλο Th1rt3en. Μερικά τραγούδια είναι όντως καλά, αρκετά όμως είναι αδιάφορα και τα προσπερνάς γρήγορα. Αλλά επειδή μιλάμε για τους Megadeth και οι περισσότεροι θα το έχετε ήδη ακούσει, μπορείτε να μην λάβετε και την άποψη μου στα σοβαρά. Μπορείτε όμως να δείτε και το πρώτο βίντεο-κλιπ για το τραγούδι Public Enemy No. 1.
(www.megadeth.com)


Five Finger Death Punch - American Capitalist
Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ούτε μια αλλαγή στον ήχο του συγκροτήματος, ούτε μια πινελιά διαφοροποίησης. Οι ποζεράδες της νέας εποχής (ό,τι ήταν οι Motley Crue για τη δεκαετία του '80 μήπως;), οι Five Finger Death Punch συνεχίζουν έτσι όπως τους ξέρατε και στο νέο CD. Ξεχωρίζουν τρία-τέσσερα τραγούδια· όλα τ' άλλα πνίγονται στη μονοτονία του ήχου τους. Δε νομίζω να αλλάξει κάτι μετά από περισσότερες ακροάσεις. Για εύπεπτα ραδιόφωνα και ροκ μπαράκια ώστε να καταναλώνεις πιο ευχάριστα τις μπύρες σου.
(myspace.com/ffdp)


Russian Circles - Empros
«Εμπρός» μας λένε οι Russian Circles; Το ορχηστρικό τρίο από το Σικάγο κυκλοφορεί τη νέα του δουλειά Empros και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με το μίγμα post-rock και metal στοιχείων. Απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό που δεν θέλουν να ακούσουν φωνητικά· μόνο μουσική. Και δεν μιλάμε για dreamtheater-ική δεξιοτεχνία. Ακούστε τους για να έχετε δικιά σας άποψη.
(russiancircles.tumblr.com)


Staind
Ο ήχος του λεγόμενου alternative metal, δηλαδή ροκ με -σχετικά- βαριές κιθάρες και κάποιες άγριες κραυγές, συνεχίζει να πουλάει. Λίγο ροκ ala Nickelback, λίγο nu-μέταλ, να το παίζουμε μάγκες σε όλα τα επίπεδα. Κάπως έτσι και οι Staind επανέρχονται με νέο άλμπουμ (γιατί;!), αλλά δυστυχώς γι'αυτούς ο κορεσμός έχει επέλθει. Φαίνονται σαν να έχουν ξεμείνει από έμπνευση, κι αυτό είναι το χειρότερο. Δύο, ίσως τρία, τραγούδια ακούγονται (π.χ. τα "Not again", "Eyes wide shut") ενώ κάνεις το μπάνιο σου. Τίποτα παραπέρα όμως. Και πολύ χάλια εξώφυλλο, έτσι; Ξεπερνάνε σε κακογουστιά ακόμα κι αυτό τον Machine Head!
(myspace.com/Staind)


YOB - Atma
Το underground σχήμα από το Όρεγκον των ΗΠΑ που ακούει στο όνομα YOB κυκλοφορεί τον έκτο(!) του δίσκο σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Συνεχίζουν στα doom, sludge, θεοσκότεινα μονοπάτια, χωρίς να βάλουν σταγόνα νερό στο κρασί τους. Η γκεστ συμμετοχή στα φωνητικά του Scott Kelly (από Neurosis) είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Για τους φίλους του είδους δεν τίθεται θέμα, πρόκειται για δισκάρα.
(myspace.com/yobdoom)


Blessthefall - Awakening
Χριστιανικό metalcore με τραγουδιστή που έχει τούρκικη καταγωγή; Τι άλλο θα δούμε;! Οι ταμπέλες εμάς όμως δεν μας απασχολούν. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το νεαρό γκρουπάκι έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, τσαμπουκά και καλή δυναμική, αλλά το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν... είναι άλλο θέμα. Αν έλειπαν κι αυτά τα... γκομενίστικα ρεφραίν που τόσο έχουν γίνει μόδα! Δείτε/ακούστε το βίντεο για το τραγούδι Bottomfeeder.
(myspace.com/blessthefall)


David Maxim Micic - Bilo
Τα ραδιόφωνα της αμερικής προωθούν τελευταία πάρα πολύ τη δουλειά του νεαρού Σέρβου David Maxim Micic, πολύ καλού ταλέντου στην κιθάρα, σπουδαγμένου στο Μπέρκλεϊ κι αλλού, που τα έχει αναλάβει όλα στο ΕΡ: πλήκτρα, παραγωγή, προγραμματισμό τυμπάνων! Περιλαμβάνει τέσσερα instrumental τραγούδια, που θα αρέσει περισσότερο στους φίλους της κιθάρας αλλά πολύ λιγότερο σ'αυτούς που δυσανασχετούν με σόλο κιθάρες. Ο είκοσι ενός χρονών σέρβος υποστηρίζει ότι έχει συνθέσει πάνω από 8 ώρες μουσικής για τραγούδια, ταινίες κ.λ.π. Check it out.
(www.davidmaximmicic.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: