Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Headcrusher

Πρώτο βίντεο κλιπ από τους Megadeth για το τραγούδι Headcrusher, στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους άλμπουμ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Poem

The Great Secret Show
Όταν βλέπεις έναν τίτλο άλμπουμ επηρεασμένο(!) από το ομότιτλο βιβλίο του Clive Barker —ε, δε γίνεται— θα του δώσεις τη δέουσα προσοχή. Πρόκειται για το The Great Secret Show των παιδιών από την Αθήνα που ακούνε στο όνομα Poem. Ένα συγκρότημα που το είχαμε σταμπάρει εδώ και κανά-δυο χρόνια ακούγοντας μερικά από τα τραγούδια που είχαν ανεβάσει στο μαϊσπέις. Τους πήρε κανά-δυο χρόνια να ολοκληρώσουν το παρθενικό τους άλμπουμ αλλά τελικά άξιζε τον κόπο. Ένα επικών διαστάσεων CD, με δυναμικά heavy τραγούδια αλλά και μελωδικές εκπλήξεις σε πολλά σημεία. Προσθέστε και μερικά ψήγματα από progressive στοιχεία και έχετε ένα σύνολο που εντυπωσιάζει. Μια από τις καλύτερες ελληνικές —και όχι μόνο— κυκλοφορίες, και όχι μόνο αυτής της χρονιάς. Επικοινωνήστε με τη μπάντα στο email shop@poemband.com και παραγγείλτε το CD τους μόνο με €12 και μάλιστα σε digipack συσκευασία το οποίο περιλαμβάνει και το βίντεο-κλιπ του τραγουδιού Pillow Sickness. Το οποίο βίντεο το είχαμε ποστάρει τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ξαναδείτε το εδώ.

(myspace.com/poemband)

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Skyclad - In the... All Together

Αυτή κι αν ήταν ευχάριστη έκπληξη. Οι βρετανοί folk-metallers Skyclad επέστρεψαν με νέα δισκογραφική δουλειά και γω αναρωτιέμαι πόσα χρόνια έχω να κάτσω να τους ακούσω (με εξαίρεση το Irrational Anthems που παίζει καμιά φορά). Το νέο τους άλμπουμ λέγεται In the... All Together και για έναν παλιό φανατικό τους οπαδό ακούγεται παραπάνω από ευχάριστα. Τραγούδια για όλα τα γούστα με δυναμική και ταυτόχρονα μελωδική προσέγγιση. Χωρίς φυσικά τα γνώριμα φωνητικά του Martin Walkyier, αλλά με όλη την υπόλοιπη ομάδα παρούσα και ειδικότερα το χαρακτηριστικό βιολί της Georgina Biddle. Η καλύτερη μουσική επιστροφή (πες το και come-back) της τρέχουσας χρονιάς για τον υπογράφοντα.

Δείγματα από το άλμπουμ ακούστε στο προφίλ τους στο μαϊσπέις.
(myspace.com/officialskyclad)

Atreyu: οι καταιγίδες έρχονται... και φεύγουν

Επειδή βαριέμαι να γράψω κάτι αυτή τη στιγμή, ας κάτσουμε απλά να δούμε το νέο βίντεο των Atreyu για το νέο τους τραγούδι Storm To Pass και περισσότερα θα πούμε εν καιρώ....

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Noumenon And Phenomenon

Το σουηδικό συγκρότημα των Scar Symmetry κυκλοφορεί αισίως το 4ο του άλμπουμ από το 2005 και έπειτα! Δείτε το βιντεάκι για το νέο τους single που λέγεται Noumenon And Phenomenon και θα τα πούμε για το άλμπουμ τους σε άλλο ποστ...

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Paradise Lost - Faith Divides Us-Death Unites Us

Νέα κυκλοφορία από ένα απ'τα αγαπημένα συγκροτήματα του υπογράφοντος. Οι βρετανοί Paradise Lost άλλαζαν μουσικό ύφος τη δεκαετία του '90 με κάθε νέα κυκλοφορία, η οποία όμως αποτελούσε και σταθμό στα μουσικά δρώμενα. Την τρέχουσα δεκαετία βρήκανε το μουσικό στυλ που τους εκφράζει και όλα τα άλμπουμ από το 2001 και μετά έχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Η νέα τους κυκλοφορία λέγεται Faith Divides Us - Death Unites Us, είναι η 5η μέσα σε 8 χρόνια και ίσως η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Δεν φτάνουν φυσικά τα επίπεδα του Draconian Times, αλλά υπάρχει αυτό το... feeling που σου φέρνει στο μυαλό παλιές εποχές του γκρουπ. Ο ήχος είναι δυναμικός, η lead κιθάρα του Greg Mackintosh ξεχωρίζει από τη rhythm του Aaron Aedy, δίνοντας την ευκαιρία στον πρώτο να γράψει μερικές από τις καλύτερες μελωδικές γραμμές και στον δεύτερο να κρατάει το heavy ρυθμό, υπάρχει ένα σημείο που σου φέρνει στο μυαλό ακόμα και το Pity the Sadness (ρίξτε μια προσεκτική αυτιά στο τραγούδι Universal Dream) και μπορείτε να ακούσετε ως και μερικά γρήγορα τραγούδια. Ίσως για όλα αυτά να φταίει (με την καλή έννοια) το ότι ηχογράφησαν το άλμπουμ στα Fascination Street Studios της Σουηδίας. Όπως και να'χει, οι Paradise Lost συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν και το κάνουν καλά. Εγώ τουλάχιστον κόλλησα και το ακούω σχεδόν καθημερινά. Σε λίγες μέρες μπορείτε να τους δείτε και live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
(myspace.com/paradiselostuk)

Υ.Γ.: Το νέο τους βίντεο το είδαμε σε παλιότερο ποστ.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Hatebreed... ξανά!

Μετά το άλμπουμ με τις διασκευές, οι Hatebreed κυκλοφορούν μέσα σε πολύ μικρό διάστημα το νέο τους, ομότιτλο άλμπουμ με δικά τους, νέα τραγούδια. Πρόκειται για άλλη μια χαρακτηριστική κυκλοφορία από το συγκρότημα: δυναμική παραγωγή, γεμάτος ήχος, τσαμπουκάς που ρέει από τα μπατζάκια τους και λίγο πιο πεσμένες ταχύτητες, σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ, το Supremacy. Ο ήχος σίγουρα έχει γίνει πιο "μεταλλίζων" και τα mid-tempo τραγούδια είναι η πλειοψηφία. Συγκριτικά μιλώντας, ο υπογράφων προτιμάει αυτό το CD από το Supremacy. Υπάρχουν μερικά τραγούδια που θα σας κολλήσουν στο μυαλό ή στον τοίχο! Μπορείτε να ακούσετε μερικά νέα κομμάτια στο προφίλ τους στο μαϊσπέις.
(myspace.com/hatebreed)

Παρακάτω δείτε/ακούστε το βίντεο για το τραγούδι In Ashes They Shall Reap:

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Evergreen Terrace - Almost Home

Η hardcore μπάντα που ακούει στο όνομα Evergreen Terrace επιστρέφει με νέο δυναμικό άλμπουμ, με τα χαρακτηριστικά διπλά τους φωνητικά, γρήγορες και mid-tempo ταχύτητες σε εναλλασσόμενα μοτίβα. Το άλμπουμ ονομάζεται Almost Home και είναι το πρώτο τους που κυκλοφορεί από την εταιρεία Metal Blade. Οι φίλοι του είδους πιστεύω ότι θα το φχαριστηθούν. Δείτε/ακούστε και το βίντεο για το νέο τους τραγούδι Sending Signals. Λίγο... Daniel-san κατάσταση!
(myspace.com/evergreenterrace)

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Revolted Masses

Νέες κυκλοφορίες από την ελληνική σκηνή που την αφήσαμε άθελά μας στην άκρη το καλοκαίρι. Ξεκινάμε με μια νέα κυκλοφορία από ένα νέο συγκρότημα. Οι Revolted Masses δημιουργήθηκαν πριν ένα χρόνο και φέτος κυκλοφορούν το πρώτο τους demo CD. Και πρέπει να πω ότι μείναμε εντυπωσιασμένοι από την καλοφτιαγμένη δουλειά τους, κυρίως λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του συγκροτήματος μέχρι τώρα. Ακούσαμε ένα δεμένο σύνολο να παίζει τα thrash-death τραγούδια του με έμπνευση και πάθος. Αρκετά «ανατολίτικα» riffs, όπως στο τραγούδι που ανοίγει το CD, δημιουργούν μελωδίες που εμπλουτίζουν τον τραχύ και δυναμικό τους ήχο. Πολύ καλά και... ρεαλιστικά φωνητικά, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά επεξεργασμένα μουγκρητά που ακούμε συνήθως. Γνωρίστε τους από το προφίλ τους στο μαϊσπέις (myspace.com/revoltedmasses) ή κατεβάστε ελεύθερα το CD τους από το λινκ που παρέχει το ίδιο το γκρουπ.

λινκ για ντάουν-λοντ