Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2007

Back to work...

Και μιας και επιστρέψαμε στα καθ' ημάς, είπα να σας δείξω μια φώτο από το μέρος όπου εργάζομαι (αυτόν τον καιρό, δηλαδή)! Και επειδή ο ειρμός της σκέψης μου είναι απλά ανώμαλος, μου ήρθαν στο μυαλό κάτι παροιμίες που έχουν σχέση με τη δουλειά (ή και την εργασία). Όπως το η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά όλοι ξέρουμε ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Και είμαι σίγουρος ότι οι παλιοί θα σου πούνε ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει, ή βρες δουλειά, να βρεις βασίλειο, ή θα σου πούνε ότι μέρα χωρίς δουλειά, νύχτα δίχως ύπνο. Εγώ λέω να τους απαντήσω ότι πολλά λόγια, λίγη δουλειά, οπότε να μας αφήσουν ήσυχο. Και αν τυχόν κάνουν συγκρίσεις, μπορείτε να πείτε ότι άλλη η δουλειά του ναύτη κι άλλη του καντηλανάφτη. Αλλά, εντέλει, όπως λέει κι ο (σοφός) λαός αν ήταν η δουλειά καλή θα δούλευε κι ο Δεσπότης.

Και μερικά αποφθέγματα γνωστών και μη εξαιρετέων:
Αϊνστάιν: Εάν το Α είναι ισοδύναμο με την επιτυχία τότε στο τύπο: Α="Χ+Υ+Ζ", το Χ είναι η δουλειά, το Υ είναι η διασκέδαση και το Ζ κράτα το στόμα σου κλειστό!
Κομφούκιος: Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου.
Ρομπερτ Φροστ: The brain is a wonderful organ. It starts working the moment you get up in the morning, and does not stop until you get into the office.
Μαρκ Τουέην: If work were so pleasant, the rich would keep it for themselves.
Homer Simpson: Kill my boss? Do I dare live out the American dream?

1 σχόλιο:

fieryfairy είπε...

epeidi ksereis poso douleutarou eimai, mporw na pw oti i teleutaia paroimia tou sofou laou exei apoluto dikio.

O twain einai apo tous agapimenous mou kai me dikaiwnei kai me auti tin risi

zitw o homer xx