Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007

Greek Films

Είμαι, σίγουρα, πολύ προκατειλημμένος με τις ελληνικές ταινίες. Και εννοώ τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Για ό,τι άλλο θέλετε (από βουβές ταινίες και κλασικό χόλυγουντ, ως ασιάτικες και νουβέλ-βαγκ κλπ) συζητάμε. Τελευταία, είπα να ασχοληθώ λιγάκι με τα εγχώρια πράματα μετά τον ντόρο που έγινε με την ταινία Τσίου... και με το πρώτο ελληνικό splatter, Το Κακό (βλ. προηγούμενο ποστ). Αν έχετε να προτείνετε καμιά καλή ελληνική ταινία, κάντε το. Παρακάτω, γράφω (για κάποιους σαν εμένα, ίσως) κάποια λinks από το video.google, το οποίο έχει μερικές ταινίες για να δείτε (ή και να κατεβάσετε)!

Υ.Γ.: Ευχαριστώ τον Αλρούδιο για το ακόλουθο λινκ, που έχει πλήρη κατάλογο ελληνικών ταινιών και σειρών στο διαδίκτυο: Greek Movies!

5 σχόλια:

Nicky-Athina Polymeri είπε...

Καλά, ε, το Τσίου το έχουμε δει καμιά 20ριά φορές με τον φίλο μου!!!! Λιώωωωωωωωωωωωωωσιμο!!!!!!!!!!

ARD είπε...

Αν πας στο www.greek-movies.com θα βρεις πολλά και καλά links για να δεις τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες.

uncle είπε...

Σπιρτόκουτο rules. Βέβαια είναι η μόνη ταινία που έχω δει απο τις παραπάνω, αλλά πιστεύω πως είναι the best of the best (Μιας και είναι Ultra low budget!!).

Πάντως θα έπρεπε να έχει για αγγλικό τίτλο το "Vulgar Display of Power", με την κατάλληλη μουσική!!!

zisis είπε...

@alroud: thanx για το λινκ! Πολύ καλή δουλειά έχουνε κάνει οι τύποι...

Ανώνυμος είπε...

Μία καλή ελληνική ταινία, που μού'ρθε τώρα αυθόρμητα στο μυαλό, είναι το "Αυτή η νύχτα μένει" (1999) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την εκπληκτική μουσική του Κραουνάκη. Δες και στο ακόλουθο link: http://www.gfc.gr/gr/movies/film.asp?id=4726