Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Top 11 from 2011

Αν είναι να θυμηθούμε στο μέλλον κάτι από τη χρονιά του 2011, αυτό θα είναι, φυσικά, η επανεμφάνιση των System of a Down και, για μας, η ζωντανή τους εμφάνιση στο Βερολίνο. Το μουσικό γεγονός της χρονιάς. No other comments!

Όλη σχεδόν η Α' εθνική κατηγορία του σκληρού ήχου παρουσίασε νέες δουλειές φέτος: είχαμε παλαίμαχους της δεκαετίας '80 (π.χ. Anthrax, Megadeth, Sepultura, Queensryche, Saxon, Riot, Vicious Rumours), μεγάλα και πετυχημένα γκρουπ που ξεκίνησαν στα 90's και συνεχίζουν ακατάπαυστα (π.χ. Dream Theater, Amorphis, In Flames, Machine Head, Iced Earth, Symphony X, Crowbar, Amon Amarth, Haunted, Opeth, Vader, Pain of Salvation) αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους των 00's που έχουν μπει δυναμικά στη μεγάλη κατηγορία (Trivium, Within Temptation, Five Finger Death Punch, Rise Against, Devildriver). Είχαμε ακόμα και συγκροτήματα που... αντιγράφουν «αναπολούν» παλιά άλμπουμ, όπως οι Evile το "Ride the Lightning" των Metallica, οι Trap Them το "Wolverine Blues" των Entombed και ο Jasta... το δικό του συγκρότημα!


Η ενδεκάδα καινούριων δίσκων που κέρδισε τις δικές μας εντυπώσεις και μονοπώλησε τα playlist είναι η ακόλουθη:

1. Machine Head - Unto the Locust
2. The Devil's Blood - The Thousandhold Epicentre
3. Amplifier - Octopus
4. Protest the Hero - Scurrilus
5. Fair to Midland - Arrows & Anchors

6. Darkest Era - The Last Caress of Light
7. Amon Amarth - Surtur Rising
8. Mastodon - The Hunter
9. Insomnium - One for Sorrow
10. Rise Against - Endgame
11. The Haunted - Unseen

Η λίστα, αν συνεχιζόταν, θα είχε τους ακόλουθους:
Leprous (για λίγο έμειναν έξω από την 11άδα), Ghost Brigade, Trap Them, Calling All Cars
και λίγες θέσεις πιο κάτω θα βάζαμε και τα ακόλουθα, που έπαιξαν αρκετά:
Anthrax, Wo Fat, Ringworm, Amorphis, Vader, Before the Dawn, Evergrey

Ουκ ολίγες ελληνικές μπάντες, που ετοιμάζονται για μεταγραφή εξωτερικού:
Inside It Grows, Planet of Zeus, Echidna, Karma Violens, Universe217.

Για άλλα γούστα:
είχαμε κι εδώ επιστροφές από το παρελθόν (Mr. Big, Red Hot Chili Peppers), καλούτσικα μη-εμπορικά γκρουπ (Kultur Shock), εμπορικά σχήματα που άλλα έδωσαν ενδιαφέροντα άλμπουμ (Foo Fighters, Black Stone Cherry) και άλλα αδιάφορα (Seether, 3 Doors Down, Staind).

Οι απογοητεύσεις της χρονιάς;
Δεν ξέρω για το πολυσυζητημένο Lulu, καθώς άκουσα μόνο δύο τραγούδια και αποφάσισα να μην ασχοληθώ. Με διαφορά όμως τα κάκιστα/αδιάφορα/ανέμπνευστα άλμπουμ των Queensryche και Pestilence κερδίζουν, δυστυχώς γι'αυτούς, με το σπαθί τους θέση σ'αυτή την παράγραφο.

Άντε και του χρόνου!

3 σχόλια:

Aris είπε...

Εξαιρετικα ενδιαφερουσα λιστα, αλλα και μπλογκ γενικοτερα.

zisis είπε...

Thank you, mr. Aris!

Aris είπε...

ειδικα Amplifier και Darkest Era μου καναν μεγαλη εντυπωση,μολις βρω χρονο θα ασχοληθω και με Devil's Blood.τα υπολοιπα τα ειχα ακουσει και οντως ειναι πολυ αξιολογες δουλειες. Και χαιρομαι που αναγνωριζεται επιτελους οι αξια των Fair to Midland !