Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ομηρο-προτάσεις για το 2011

Hey!!! Να ‘μαστε και μεις, ως επίσημα ψώνια/συνεργάτες του blog, με κάποιες δικές μας προτάσεις και θαψίματα για το 2011. Η σειρά που επιλέχθηκε σίγουρα δεν είναι αξιολογική. Aπλά αυτά μου ήρθαν στο μυαλό!! Πάμε λοιπόν...

Ξεκινώντας έχουμε τους Ghost Brigade με το Until Fear No Longer Define Us που με έπιασε εξ απήνης. Μπάντα που συνδυάζει καθαρά και brutal περάσματα με σαφείς Opeth (sic) και Katatonia (sic×2) επιρροές. Kάπως έτσι θα έπαιζαν οι Opeth, αν ο Akerfield δεν πίστευε ότι ξαναζεί στα 70s!! (Grow up μεγάλε!)

Επόμενη στάση με τους Darkest Hour και το Human Romance. Σαφώς κατώτερο έναντι του Undoing Ruin του 2005, όμως με σίγουρα καλύτερες ιδέες σε σχέση με τα 2 τελευταία albums τους.

Για τους Agnostic Front τι να πούμε; Οι τύποι είναι από τις σημαίες του Hardcore και με το My Life, My Way μας έδειξαν πώς πρέπει να παίζονται οι μουσικές μας.

Και επειδή υποστηρίζουμε τη familia, θα ήταν άδικο να παραλείψουμε το Empire των Madball, δισκάκι που σε κάνει να moshαρεις μόνος σου άνετα.

Οι Trapped Under Ice μας ταρακούνησαν για τα καλά με το Α Big Kiss Goodnight. 2–step από τη Βαλτιμόρη, εκεί όπου ξέρουν τα breakdowns και τα groovάτα περάσματα. Συνίσταται ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του χορού και του moshing!!

Σίγουρα στις επιλογές μας βρίσκεται το δισκάκι των Defeater Empty Days & Sleepless Nights. Όσοι πιστεύετε ότι το hardcore είναι μόνο σιδερογροθιές και ξυλίκι στρίψτε δια του αρραβώνος!! Συναισθηματικό, βιωματικό και ιδιαίτερο ως άκουσμα. Οι υπόλοιποι κοιμηθείτε ήσυχοι!!

Η επόμενη κυκλοφορία είναι τελείως... blow your mind! Touche Amore – Parting The Sea Between Brightness And Me. Μια μπάντα που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους Defeater. Αν είστε fan των συναισθηματικών στίχων, δώστε του μια ευκαιρία. Σίγουρα δεν παίζει να τους δούμε στο Ελλαδιστάν αλλά τους βάζουμε στο καλεντάρι. Φετινή μου καψούρα, μαζί με τους Defeater.

H επόμενη επιλογή δεν έχει καμία σχέση μουσικά με ό,τι προτείναμε, αλλά επειδή είμαστε ανάποδα μυαλά και αγαπάμε την Ιρλανδία, καραγουστάραμε με το Εngland keep my bones του Franc Turner. Απλά ακούστε το.

Στα τελειώματα αφήσαμε τους Most Precious Blood και τους Ringworm λόγω εντοπιότητας (Gotham city λέμε!!). Ποιοτικές δουλειές που στο Ελλαδιστάν δεν πολυακούστηκαν.

Τώρα θα αναρωτηθείτε πού είναι τα θαψίματα; Δεν θάβουμε τίποτα γιατί ο καθένας ακούει ό,τι γουστάρει και τον ευχαριστεί! Θα εμφανιζόμαστε σαν τον Batman όποτε έχουμε να προτείνουμε κανένα καλό δισκάκι…

Καλή χρονιά!!!
Purity in mind and heart...
Όμηρος.


To παρακάτω κομμάτι αφιερωμένο στους δικούς μου, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: