Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Entombed 7-ΙΑΝ-2012

Club Eightball, Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2012
support: Freefall, Rotting Flesh


   Σε μια συνέντευξη σε γνωστό μουσικό σάιτ, ο Αντώνης Πανούτσος είπε ότι είχε δει ζωντανά τους Rolling Stones στο Λονδίνο στα τέλη των '60s και δε θυμάται τι παίξανε. Αμέσως βγήκαν οι γνωστοί/άγνωστοι παντογνώστες/σχολιαστές και τον κράζανε που... δε θυμάται. Εδώ, εγώ δε θυμάμαι καλά-καλά (πέρα από 2-3 χαρακτηριστικά σημεία) τι παίξανε οι Entombed μόλις το... 2002! Τι θέλω να πω μ'αυτή την εισαγωγή, πέραν του ότι έχω χάλια μνήμη; Ότι δεν χρειάζεται πλέον να αναπολώ εκείνη τη συναυλία. Από δω και πέρα, οι αγαπημένοι Entombed θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μου μ'αυτό το live που ζήσαμε στο Eightball στις 7 του Γενάρη.

   Για έναν 33χρονο που γνώρισε το σουηδικό συγκρότημα το 1994 και μεγάλωσε με τα 90's άλμπουμ τους, αυτή ήταν μάλλον η καλύτερη συναυλία που θα μπορούσε να πάει. Δύο ώρες διάρκεια, 24 τραγούδια, με το 85% του σέτλιστ να αποτελείται από τα πρώτα τέσσερα στούντιο άλμπουμ; Λες και μπήκαμε σε χρονομηχανή και βρεθήκαμε πίσω στο 1997! Δέσιμο; Απίστευτο! Ήχος; Κορυφαίος! Ο φρόντμαν; Λιγδιάρης και τρακατζής! Ούτε σταριλίκια, ούτε ποζεριές, μόνο χαβαλές! Απλά... 2012 started with a blast!
Entombed setlist


Παρασκηνιακά:
   Η προσέλευση του κόσμου; Καλούτσικη. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα.

   Πολλή μπύρα και συνεχή επίσκεψη... στην τουαλέτα! Η εκδρομική συναυλιακή (και κατά 1/6 εορταστική) ομάδα σε φουλ δράση, με reunion-guest ήταν ό,τι πρέπει για να μας μπει καλά αυτή η χρονιά. Και το «βρώμικο» στα Μάλγαρα; Ο ξενυχτισμένος τυπάς μας απέδειξε για ποιο λόγο ονομάζεται... βρώμικο!

   Για τα ελληνικά γκρουπ: οι Freefall έσκισαν! Πολλά συν και για τη βαρβάτη διασκευή στο "Threatening Skies" από Obituary. Έδειξαν επαγγελματισμό, με καλή σκηνική παρουσία και σεβασμό προς τον ακροατή που έσκασε 25 ευρώ. Ό,τι δηλαδή δεν είχαν οι Rotting Flesh. Άλλα, δεν γράφω!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Back to roots synaulia htan!!!
Kalh mas xronia!!
Omiro

zisis είπε...

Εσύ ετοιμάσου για τις αυριανές... εκπλήξεις!!!

zisis είπε...

Δείτε την έναρξη με τα Living dead και Sinners bleed κολλητά!
http://www.youtube.com/watch?v=0Zm-yK2YkJY