Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η Sleaszy Rider παρουσιάζει

Μερικές νέες κυκλοφορίες από νεαρά και άγνωστα στο ευρύ κοινό συγκροτήματα, που διανέμει στη χώρα μας η Sleaszy Rider Records.

Underdark - In the Name of Chaos
Οι Πολωνοί έρχονται με άγριες διαθέσεις. Επηρεασμένοι λίγο από τους συμπατριώτες τους Vader, οι Underdark στο ντεμπούτο άλμπουμ τους παίζουν βαρβάτο death metal με κάποιες progressive αλλά και grind φυσικά πινελιές, με μουσική παιδεία, λίγο βιολί και πιάνο(!) που δίνουν ενδιαφέρον χρώμα και σε σημεία μια πιο black προσέγγιση. Από τις καλές κυκλοφορίες του είδους.

(myspace.com/underdarkdeathmetal)



Of the Archaengel - Extraphysicallia
Άλλο ένα ντεμπούτο CD προερχόμενο από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη μας και πιο συγκεκριμένα από τη Βραζίλια όπου το μέταλ ζει και βασιλεύει και μεις ξέρουμε τρεις-τέσσερις μπάντες όλες κι όλες. Πρόκειται για τους Of the Archaengel, οι οποίοι ήταν γνωστοί τη δεκαετία του '90 ως Lethal Curse. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με αυτή τη σύνθεση λέγεται "Extraphysicallia" και θα το χαρακτηρίζαμε γοτθικό. Σ'αυτό συντελούν η έντονη χρήση πλήκτρων, το heavy υπόβαθρο με πολύ ατμόσφαιρα, οι επιρροές από Nefilim και κάποια στοιχεία από παλιούς Moonspell. Όλοι οι στίχοι βασίστηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο "O abismo" (Η άβυσσος). Χορταστικό, όπως και να 'χει, αφού τα τραγούδια είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια, έχοντας μ.ο. τα οχτώ λεπτά. Συμμετέχει η τραγουδίστρια Claudia Fabiana των Scarlet Leaves σε δύο τραγούδια και ο δικός Σάκης Τόλης των Rotting Christ στο "Water Flows Through The Slimy Walls". Η μίξη ήχου και το mastering έγιναν στα Cutting Room στούντιο της Σουηδίας, εκεί όπου μεταξύ άλλων έχουν ηχογραφήσει οι Amon Amarth, Paradise Lost, Opeth κ.λ.π. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον CD.

(myspace.com/ofthearchaengel)

Desert - Star of Delusive Hopes
Επικό μέταλ από το Ισραήλ, χωρίς όμως τις εκνευριστικές ηψίφωνες κορώνες και τα τοιαύτα. Ο τραγουδιστής ερμηνεύει με ένα δραματικό τόνο τους στίχους του δημιουργώντας μια θεατρική εικόνα. Ενδιαφέρον σύνολο, με όμορφα τραγούδια (λίγο πιο ψαγμένο το "Victim of the light") και τα πλήκτρα να παίζουν σημαντικό ρόλο. Το ντεμπούτο full-length άλμπουμ των Desert είχε τον πασίγνωστο κιθαρίστα του King Diamond, τον Andy LaRocque υπεύθυνο στη μίξη ήχου και στο μάστερινγκ.

(myspace.com/desertpowermetal)


Bring Your Own Knife - End
Οι Σουηδοί Bring Your Own Knife κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τον απλό τίτλο "End" και αυτό που προσφέρουν στον ακροατή είναι ένα δυναμικό και άγριο άλμπουμ, μια μίξη από deathcore με hardcore στοιχεία, κάποιες πινελιές που θυμίζουν Slipknot, αλλά στο σύνολο ένα δυναμικό death-metal CD.

(myspace.com/bringyourownknife)

Δεν υπάρχουν σχόλια: