Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανοιξιάτικη συλλογή

Καινούρια μοντέλα (βίντεο) παρελαύνουν στην πασαρέλα της μεταλλικής μουσικής για την ανοιξιάτικη συλλογή που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Εν αρχή, οι αγαπημένοι βρετανοί Paradise Lost που κυκλοφορούν νέο άλμπουμ με το νέο/παλιό σκληρό ήχο τους και για πρώτο δείγμα μάς παρουσιάζουν το τραγούδι Honesty in Death. Αναμένουμε και το κυρίως πιάτο!

Για τους Sonata Arctica... μπορώ να πω ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά. Ακούγοντας το τραγούδι I Have a Right από τη νέα, φετινή τους κυκλοφορία, σκέφτηκα... "πόσο ποπ μέταλ είναι αυτό;". Έλα όμως που μου κόλλησε στο μυαλό! Και το άκουσα ξανά και ξανά και έκανα και μια αναδρομή στη προηγούμενη δισκογραφία τους. Περίεργο πράμα ο εγκέφαλος... και τα μουσικά γούστα!

Στο άκουσμα της δισκογραφικής επιστροφής των παλαίμαχων Prong είχα ενδοιασμούς. Ακούγοντας/βλέποντας όμως το Revenge... best served cold, όλοι οι ενδοιασμοί πήγαν περίπατο. Αναμένω πλέον το καινούριο τους πόνημα "Carved Into Stone" με περίσσειο ενδιαφέρον.

Για τους φίλους που γουστάρουν γυναικεία φωνητικά, γοτθική ατμόσφαιρα, υπερφορτωμένες συνθέσεις, οι Epica έβγαλαν νέο δίσκο. Αλλά μάλλον το ξέρετε αυτό. Από το καλοφτιαγμένο βίντεο για το τραγούδι Storm the Sorrow, φαίνεται ότι η εταιρεία Nuclear Blast θέλει να τους προωθήσει και να τους ανεβάσει στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού μέταλ. Ή μήπως είναι ήδη;

Οι φινλανδοί Before the Dawn που μας ενθουσίασαν με το περσινό "Deathstar Rising" κυκλοφορούν νέο δίσκο. Κεραυνοβολήθηκε από έμπνευση ο ιθύνων νους του γκρουπ Tuomas Saukkonen; Ο δίσκος θα τιτλοφορείται "Rise of the Phoenix" και μάλλον θα είναι αρκετά πιο σκληρός από τον περσινό, αν κρίνουμε από το τραγούδι Pitch-black Universe.

Και για τους φίλους του σκληρού ήχου και των «παρανοϊκών» συνθέσεων, έχουμε τους Meshuggah και το τραγούδι με τον τίτλο/σιδηρόδρομο Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion από το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο κώλος, ε... Koloss ήθελα να πω!

Και οι γερμανοί Kreator επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, με ένα πολύ καλό τραγούδι που προμηνύει μόνο θετικά πράματα για τη νέα δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο Phantom Antichrist. Δείτε το πρώτο βίντεο-κλιπ από το ομότιτλο τραγούδι.

Τέλος, τι να πεις για τους αναγεννημένους Overkill; Η παρέα του Bobby "Blitz" διδάσκει σε όλα τα νεαρά συγκροτήματα πώς παίζεται το speed-αριστό, ρυθμικό, thrash-ίζων μέταλ! Δείτε/ακούστε το Electric Rattlesnake και από κοντά και ζωντανά τον Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: