Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ομηρο-προτάσεις Μεγάλης Εβδομάδας

Μετά από ενδόμυχη εσωτερική μάχη σαν άλλος ιππότης Jedi αποφάσισα με απόλυτη δημοκρατικότητα να στείλω στο καλό φίλο Ζήση, τις παρακάτω μουσικές προτάσεις για την εβδομάδα που ξεκινά. Προφανώς είχα στο μυαλό μου να δισκοκριτικάρω, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί χρόνο (που δε παίζει!) και κριτική ικανότητα απαλλαγμένη από μουσικούς δογματισμούς (κλαπ κλαπ παλαμάκια!!). Οι προτάσεις μας θα αφορούν κομμάτια του παρόντος αλλά και του παρελθόντος (που έχουν αράξει για καιρό στο winamp μας) με έντονα βαβουριάρικη γκάπα γκούπα διάθεση, τα οποία ουσιαστικά θα λειτουργούν ως teaser για να τα ακούσετε όταν διαβάζετε (σιγά...), όταν κάνετε το μπάνιο σας ή όταν ξαραχνίαζετε τις γωνίες του σπιτιού σας! Μετά το σύντομο μανιφέστο μας (πάντα ήθελα να έχω και γω ένα απο δαύτα!!) ας προτείνουμε τις μουσικές της Μεγάλης Εβδομάδας!

Confession με το The Long Way Home για αρχή... Ο τραγουδιστής-γκαρίλας ήταν για ένα φεγγάρι στους I Killed The Prom Queen και η μουσική είναι τίγκα aussie metalcore...

Οι Break Even είναι από τις πιο συγκλονιστικές μπάντες που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό, ο απόλυτος συνδυασμός μελωδίας και συναισθήματος. (Heart shaped house)

Επειδή ξεκινά η Μ. Βδομάδα, τσεκάρετε τους Πορτογάλους Devil in me με το Only God Can Judge Me, οι οποίοι είναι μελωδικοί με beatdown περάσματα μούρλια...

Επόμενη στάση στο άλμπουμ "Portraits" του 2009 των For Today, με το επίσης θρησκευτικό Immanuel.

Τσεκάρετε το καινούριο single των Stick Το Your Guns, We Still Believe για επικά sing alongs.

Οι Ghost Brigade μας κρατάνε συντροφιά εδώ και πολλούς μήνες... οπότε In the Woods.

Για outro ακούστε το Havens των Γάλλων Alcest, στο repeat όμως.

Αυτά για αρχή... φασαρίες είναι βασικά, αλλά αυτά ακούω τον τελευταίο καιρό. Σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις καλοδεχούμενες.

Godspeed,
Όμηρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: