Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Sorrowful Angels

Ship In Your Trip
Με ολίγη καθυστέρηση, σας παρουσιάζω το άλμπουμ των ελληνο-πολωνών (σε αναλογία 3:1, πλέον, μετά την αποχώρηση του πρώτου τραγουδιστή) Sorrowful Angels, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2009 το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Ship In Your Trip. Περιέχει δέκα μελαγχολικά, «σκοτεινά», «γοτθικά» τραγούδια που θα ενθουσιάσουν (αμέ!) τους φίλους των Paradise Lost και Moonspell. Κάποια τραγούδια, ειδικά, μου θύμησαν εποχές "One Second". Αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά και φαίνεται ότι έχουν όλο το δρόμο ανοιχτό μπροστά τους για να φτάσουν (γιατί όχι;) στην καταξίωση. Η επόμενη ζωντανή εμφάνισή τους θα είναι ως support στο ένα συναυλιακό βράδυ των Paradise Lost στην Αθήνα. Εσείς δείτε/ακούστε παρακάτω το πιο πρόσφατο βίντεο για το τραγούδι Suicidal Manners.

(myspace.com/sorrowfulangels)

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συγκρίσεις

Δεν αξίζει τον κόπο, τα έχουμε πει πολλάκις τόσα χρόνια, αλλά εμείς θα τα σημειώσουμε για άλλη μια φορά. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα συναυλιακά πακέτα που θα δούνε κάποιοι στας Ευρώπας και σίγουρα όχι στην Ελλάδα.

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το ποστ πριν βγει η ανακοίνωση για το ελληνικό sonisphere, αλλά τώρα που βγήκε ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Κατ' αρχάς, να θυμηθούμε αν(!) και πότε είδαμε ξανά αυτά τα γκρουπ, την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον.
Iron Maiden: 2005 και 2008
Slipknot: Θέατρο Λυκαβηττού το 2005 και μαζί με Mastodon στο Rockwave 2009.
Mastodon: επίσης το 2007 και support και στους Tool το 2006.
Gojira: το πιο πρόσφατο, στο Rocking Athens Festival του 2009.
(μέσα στην πρωτοτυπία και την έκπληξη η ντι-ντι μιούζικ -sic)

Για να δούμε τώρα το διήμερο φεστιβάλ sonisphere του Μιλάνου
→ με ryanair ~ €62!!! πήγαινε-έλα από Θεσσαλονίκη και easyjet ~ €120 πήγαινε-έλα από Θεσσαλονίκη, επίσης
Α' μέρα: Iron Maiden, Slipknot, Motorhead, Rob Zombie, Apocalyptica, Mastodon, Papa Roach, Bring Me The Horizon, Parkway Drive, Escape The Fate, Labyrinth, Protest The Hero, Architects
Β' μέρα: Linkin Park, Alter Bridge, The Cult, Guano Apes, The Damned Things, Kyuss Lives!

Επίσης, στο διήμερο sonisphere της Βασιλείας στην Ελβετία
→ με easyjet από Θεσσαλονίκη ~ €120 πήγαινε-έλα!
Iron Maiden, Slipknot, Limp Bizkit, Alice Cooper, Mastodon, In Extremo, Mr. Big, Papa Roach, Hatebreed, Kreator, Alter Bridge, Hammerfall, Architects, Cavalera Conspiracy, Bring Me The Horizon, Escape The Fate, Devildriver, Gwar, Skindred, Judas Priest, Whitesnake, Duff Mc Kagan's Loaded, The Damned Things, In Flames, Gojira, Times Of Grace, Monster Magnet.

Και μερικά ενδιαφέροντα ακόμα, όπως στη Σουηδία τον Ιούλιο στο Getaway Rock (€247 με Ryanair από Θεσσαλονίκη), στη Σλοβενία στο Metalcamp, ή στη Γερμανία στο Bang Your Head στο Balingen δίπλα στο Μόναχο (~€360 με Lufthansa), για να μην πούμε για Wacken κ.λ.π. Το συμπέρασμα είναι: μαζέψτε λεφτά και κοπανήστε την από δω για να δείτε φεστιβάλ με... cojones!

Υ.Γ.: Λέτε να γίνω μέταλ-ταξιδιωτικός πράκτορας;

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Terror - 17Φεβ2011

Club 8Ball, Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2011

We're back, για μια ακόμα ομηρική ανταπόκριση! Αυτή τη φορά τραβηχτήκαμε μέχρι Σαλόνικα μεριά για να τσεκάρουμε ένα από τα συναυλιακά μας απωθημένα. Θέλοντας να σας προετοιμάσω, το κείμενο αυτό μάλλον ως χώσιμο με βγαίνει, παρά σαν ανταπόκριση.

Φτάνοντας στο 8ball, όπου και θα διεξάγονταν το live, αντικρίσαμε την ίδια γνωστή μίζερη εικόνα με τις ίδιες γνωστές άγνωστες φάτσες να περιμένουν υπομονετικά. Μα καλά, είναι δυνατόν ρε; Ούτε εκατό άτομα; Πού είναι οι μπάντες οι τοπικές για να στηρίξουν τη φάση; Πού είναι η και καλά μεταλλική σκηνή; Ίσως να μην είχαν φράγκα (το μονό σεβαστό). Ίσως να πήγαν στον ΠΑΟΚ, ίσως να έμειναν σπίτι με τη γκόμενα, ίσως να έπαιζαν DOTA και να έδειχναν το super-ΟΥΑΟΥ VOLCOM παντελόνι που αγόρασαν. Αλλά ναι, για τέτοια έχετε φράγκα. Για να πάτε σε ένα live δεν έχετε! Ε, τότε μη ζητάτε live. Τσακιστείτε να δείτε τους Maiden και την Αmy Whinehouse (τσσσ, τα ξέρω!). Αλλά, μα τον Asterix και τον Ovelix, ούτε 100 hardcoria δεν είμαστε; Σε προηγούμενο post κάποιος μεταλλικός υπέρμαχος μάς την είπε επειδή δεν προλάβαμε τα support (εμείς κάναμε χιλιόμετρα να κατέβουμε Αθήνα, εσύ πού ήσουν, σε κάνα coco ή chorus;). Άμα φιλαράκι έβλεπες τα support των Terror θα χρειαζόσουν 40 valium για να συνέλθεις. ΤΙΠΟΤΑ!!! Δε θα μπω σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αλλά και μόνο το ότι κάποια μέλη των support αποχώρησαν μετά το set τους, καταδεικνύει την κατάντια της μουσικής μας.

Μην έχουμε απαιτήσεις από διοργανωτές να βλέπουμε μπάντες στη Βόρεια Ελλάδα γιατί δεν έχουμε τη δυναμική να στηρίξουμε το εγχείρημα. Simple as this. Στο καθαρά συναυλιακό σκέλος, οι Terror απλά τα έσπασαν. Δυναμικοί, επαγγελματίες και απόλυτα προσηλωμενοι σε αυτό που κάνουν με σταθερά ανοδική πορεία. Ο Scott Vogel στα φωνητικά ήταν κτήνος και περιττό να πω ότι είναι από τους καλύτερους πλέον στο είδος του. Well done TERROR!!! Στο set τους έκαναν περάσματα απο όλες τις δουλειές τους και ακούστηκαν τα "Stick tight", "Never alone", "One with the underdogs", "Betrayer", "Always the hard way", "What have we done", "Overcome" και άλλα. Φώτο δεν παραθέτω γιατί αρκετά σας απογοήτευσα με αυτά που έγραψα, άμα δείτε και τους ολίγους που είμασταν θα ξενερώσετε. Μπορείτε ωστόσο να τσεκάρετε τις φώτο απ' το rockoverdose.gr.

Ανταπόκριση: Όμηρος

Y.Γ. 1: Άντε να δούμε πόσοι θα είμαστε στους Death Before Dishonor (τρελή πρόβλεψη να είμαστε 100+1)
Υ.Γ.2: Αποκριά στην Κοζάνη; Δε παίζει! Καλύτερα σπίτι.
Υ.Γ.3: Οι καταστηματάρχες κάνουν απεργία! ΧΑΧΑ! Δεν τους είδα να μάχονται για την παιδεία και την υγεία, αλλά μόνο για το τσιγάρο. Ο tempora o mores! Κλείστε τα, να ησυχάσουμε. Ουστ.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ζωντανά οι DRI το Μάρτιο!

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: σοβαρά;! Υπάρχουν ακόμα;! Και, ναι λοιπόν, οι Dirty Rotten Imbeciles θα δώσουν δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 16 και 17 του Μάρτη, αντίστοιχα. Θυμηθείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά τραγούδια από τα επίσημα βίντεο-κλιπ αυτού του crossover, hardcore, thrash συγκροτήματος, που δεν έχει βγάλει νέο άλμπουμ από το 1995, αλλά συνεχίζει να αλωνίζει στις σκηνές!

Δείτε/κρύψτε το Abduction ...


Δείτε/κρύψτε το Beneath the Wheel ...


Δείτε/κρύψτε το Acid Rain ...


Δείτε/κρύψτε το Suit & Tie Guy ...


Δείτε/κρύψτε το Syringes in the Sandbox ...



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Revolted Masses

Seeds of Revolt
Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους προσπάθεια, οι Revolted Masses επιστρέφουν με το δεύτερο demo-CD τους, που έχει τίτλο Seeds of Revolt και συνεχίζει από κει που τελείωσε το πρηγούμενο. Με πολύ καλή παραγωγή, μέσα από τα οχτώ τραγούδια του CD θα πάρετε γερές δόσεις death-thrash metal, με ενδιαφέρουσες πινελιές από τα σόλο των κιθάρων και τα σκόρπια γυναικεία φωνητικά. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η απίστευτα δυναμική και καλοεκτελεσμένη διασκευή του "Ace of Spades" των Motorhead. Μας κλείνουν επίσης και το μάτι με τις κινηματογραφικές ατάκες από ταινίες με τις οποίες εμπλουτίσανε διάφορα τραγούδια. Εξαιτίας τους, ανανεώσαμε και το ανάλογο αφιέρωμα που είχαμε κάνει πριν τέσσερα χρόνια. Φαίνεται πλέον ότι μπορούν να «ανέβουν κατηγορία» και να συναγωνιστούν τα μεγάλα σχήματα και εκτός συνόρων. Το μόνο που μένει είναι να δώσουν μια σειρά από συναυλίες για να αποκτήσουν εμπειρία πάνω στη σκηνή και να αρχίσει να τους γνωρίζει περισσότερο ο κόσμος.

(myspace.com/revoltedmasses)

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Frankenbok

Η Αυστραλία είναι η πιο φρέσκια και νέα μουσική σκηνή, που φαίνεται ότι βγάζει αρκετά ενδιαφέροντα συγκροτηματάκια. Οι εν λόγω κύριοι Frankenbok από τη Μελβούρνη, με τα μούσια που... επικροτούν ακόμα κι αυτοί οι ZZ Top, έπεσαν τυχαία στην αντίληψή μου με το EP τους The Last Ditch Redemption και παρόλο που αναγράφονται 9 τραγούδια στο CD, τα τέσσερα (των ζυγών αριθμών) είναι τα κανονικά με συνολική διάρκεια 14 λεπτά και τα άλλα 5 (των μονών αριθμών) είναι απλά το intro, διάφορα ιντερλούδια, που κι αυτά έχουν συνολική διάρκεια 14 λεπτά. Groove-άτα, ρυθμικά, ολίγον τι thrash-οειδή τραγούδια, για να ξεσηκωθείτε και να γυμνάσετε το σβέρκο σας! Ενδιαφέρων, το λιγότερο.

(myspace.com/frankenbok)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Chaos Elecdead

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο-κλιπ για το πολύ καλό τραγούδι Chaos Elecdead από τους InsIDead, λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσουν το ομότιτλο άλμπουμ τους από τη Massacre Records.

(myspace.com/insidead)

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μεταφράστηκε επιτέλους και στα ελληνικά το διάσημο κατασκοπετικό βιβλίο του βρετανού John le Carré, πιο γνωστού στους νεότερους από τα έργα του «Επίμονος κηπουρός» και «Ο ράφτης του Παναμά» αλλά και του κλασικού «Ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο». Η δαιδαλώδης πλοκή με τις πολλές αφηγήσεις και τα φλάσμπακ και οι πολλοί χαρακτήρες και τα ονόματα σε μπερδεύουν στην αρχή και, αν δεν διαβάζεις προσεχτικά, μπορείς πολύ εύκολα να «χάσεις τη μπάλα». Η υπομονή ανταμείβεται και η συνέχεια σε καθηλώνει, με τις αποκαλύψεις για διπλούς κατασκόπους, τους τρόπους και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούσαν και τις δόσεις θρίλερ για να βρεθεί ο «τυφλοπόντικας», ο βρετανός υπάλληλος των μυστικών υπηρεσιών που πουλάει πληροφορίες στους Ρώσους. Όπως έχω πει και αλλού, μην περιμένετε δράση και κυνηγητά και ανώφελα πιστολίδια σε στυλ Τζέισον Μπορν ή υπερκατάσκοποι του στυλ Τζέιμς Μποντ. Εδώ το παιχνίδι είναι εγκεφαλικό και προς το τέλος είναι σαν ένα καλοστυμένο σκακιστικό παιχνίδι. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Τζορτζ Σμάιλι, ένας χαρακτήρας που εμφανίζεται σε πολλά έργα του Λε-Καρέ.

Ο αγγλικός τίτλος είναι "Tinker, tailor, soldier, spy" και ο μεταφραστής ενημερώνει εξ'αρχής τους αναγνώστες ότι πρόκειται για μια φράση από ένα αγγλικό, παιδικό τραγουδάκι που δεν μεταφράζεται στα ελληνικά, αλλά έχει μεγάλη σημασία στο έργο. Έτσι ο ελληνικός τίτλος γίνεται κάτι αντίστοιχο, δηλ. παίρνει τη φράση «Κι ο κλήρος πέφτει στον...» από το παιδικό επίσης τραγουδάκι «Ήταν ένα μικρό, μικρό καράβι». Αποτελεί επίσης το πρώτο βιβλίο της άτυπης «τριλογίας του Κάρλα», όπου ο Κάρλα είναι ο Ρώσος αντίπαλος του Σμάιλι που κινεί τα νήματα. Αν δεν έχετε διαβάσει κάτι από τον Λε-Καρέ, μπορείτε πολύ εύκολα να ξεκινήσετε μ'αυτό.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Inside It Grows

Beyond the Ghosts
Το νέο ελληνικό συγκρότημα που ακούει στο όνομα Inside It Grows με έστειλε αδιάβαστο με το δυναμίτη για άλμπουμ που κυκλοφόρησαν και λέγεται Beyond the Ghosts. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα ατομικό πρότζεκτ του Γιάννη Τσιακόπουλου, που έχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα και αποφάσισε εδώ να καταθέσει τη δικιά του άποψη για τη μουσική που γουστάρει. Παίζοντας όλα τα όργανα, πλην των φωνητικών που ανέλαβε ο Αγαμέμνων Πυθάρας και των drums και κάποιων φωνητικών, στα οποία βοήθησαν οι Ηλίας και Σπύρος από τους Fall of Man, παρουσιάζει ένα άρτιο αποτέλεσμα που δεν θα αφήσει κανέναν φίλο του σκληρού ήχου ασυγκίνητο. Ο ορισμός του μοντέρνου μέταλ. Αν με ρωτήσετε, θα πω ότι θυμίζει λίγο Machine Head, με στοιχεία από όλο το φάσμα της ροκ και της μέταλ μουσικής. Γενικά, μπορείτε να το κατηγοριοποιήσετε στο metalcore, αλλά με τις ταμπέλες ποτέ δεν τα πήγαμε πολύ καλά. Πάρτε μια πρόγευση μέσα από το προφίλ του στο μαϊσπέις και μετά αγοράστε μόνο με €5 το δικαίωμα για digital download, δηλαδή ενισχύστε απλά την προσπάθειά του. Όλα αυτά στο online σάιτ. Αν και πρόκειται για στούντιο πρόζεκτ και οι συναυλίες είναι out of the question, εμείς θα ελπίζουμε, επειδή ποτέ δεν ξέρεις.

(myspace.com/insideitgrows)

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μέσα από το μουσικό χρονοντούλαπο: Bewitched

Και θα ρωτήσετε, πού τους θυμήθηκες αυτούς; Λοιπόν, το ωραίο με τον αναπάντεχο χαμό που προκάλεσαν οι Kvelertak σε ίντερνετ αλλά και στα αυτιά μας, μου θύμησε κάτι αντίστοιχο που είχε συμβεί το 1996 με το παρθενικό άλμπουμ των Σουηδών Bewitched (όχι του ποπ γυναικείου συγκροτήματος που μετονομάστηκε σε B*witched). Η κυκλοφορία του Diabolical Desecration προκάλεσε τριγμούς στα περιοδικά της εποχής (μόνο αυτά είχαμε τότε για την ενημέρωσή μας), με τον retro-thrash-black ήχο τους να κάνουν τρομερή αίσθηση. Ακολούθησε το EP Encyclopedia of Evil με διασκευές σε τραγούδια που τους επηρέασαν. Ένα από αυτά, το Come to the Sabbath των Mercyful Fate ακούστε παρακάτω. Μετά όμως το τρίτο τους άλμπουμ το '99 «έχασα» την πορεία τους.


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Onslaught - Sounds of Violence

Άλλη μια επιστροφή παλαιμάχων. Οι Βρετανοί βετεράνοι metalers Onslaught επανενώθηκαν το 2007, 18 χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, βγάλανε νέο δίσκο τότε και πριν λίγες μέρες κυκλοφορήσανε την πιο φρέσκια δουλειά τους που λέγεται Sounds of Violence.

Ένας απίστευτα δυναμικός thrash δίσκος, με αδυσώπητα riffs, heavy ρυθμικά, επιρροές από πολλά γνωστά γκρουπ του είδους, μεν, πολύ καλά ενσωματωμένες στο δικό τους ήχο, δε. Η επιστροφή του thrash ήχου συνεχίζεται και φέτος και η χρονιά ξεκινάει πολύ καλά, με ένα άλμπουμ δυναμίτη, που θα σας ταρακουνήσει, θέλετε δε θέλετε. Η διασκευή στο Bomber των Motorhead, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα τους Phil Campbell και του Tom Angelripper (από Sodom) στα φωνητικά, είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

(myspace.com/onslaughtuk)

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γεμάτο Σαββατόβραδο

Διαλέχτε πού θα πάτε και τι θα δείτε αυτό το Σάββατο βράδυ:

→ το γενέθλιο συναυλιακό πάρτυ των Routes;

→ τους Psycho Choke στην Κομοτηνή;

→ τους black-metalers Impaled Nazarene στην Αθήνα; (Σήμερα Παρασκευή βράδυ στη Σαλόνικα)

→ τους Ιρλανδούς God Is An Astronaut στη Θεσσαλονίκη; (Την Κυριακή στην Αθήνα)

→ ή τους χαβαλετζίδες Trendy Hooliguns στη Λάρισα;

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

10 χρόνια Routes


Οι stoner-metallers Routes από τη Χαλκίδα γιορτάζουν τα δέκα χρόνια της ύπαρξής τους με ένα live στο Rainbow Rock-Bar το Σάββατο 5 του Φλεβάρη. Δωρεάν είσοδος, κληρώσεις δώρων και τα τοιαύτα, δεν θέλετε και πολλούς άλλους λόγους, αυτοί αρκούν για να είστε εκεί.

Δείτε το βίντεο-κλιπ για το τραγούδι Orange Backyard:

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Άστρο θανάτου

Άλλο ένα καλό γκρουπάκι (για κάποιους ίσως και φοβερό!) από τη Φιλανδία, οι Before the Dawn. Άλλη μια σκανδιναβική χώρα όπου το μέταλ ζει και βασιλεύει και τα συγκροτήματα είναι υπερδραστήρια. Το συγκεκριμένο σχήμα κατηγοριοποιείται σαν gothic, μελωδικό, death metal. Αυτό δεν μας απασχολεί. Το θέμα μας είναι ότι από το 2003 ως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πέντε ενδιαφέροντα άλμπουμ και μέσα στο Φλεβάρη θα βγει το έκτο με τίτλο Deathstar Rising. Εσείς πάρτε μια πρόγευση από το νέο τους βίντεο-κλιπ για το τραγούδι Deathstar.