Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τελευταίες ακροάσεις - Δεκέμβριος 2011

Λίγες μέρες πριν παρουσιάσουμε τη δικιά μας ανασκόπηση της χρονιάς, να σας παρουσιάσουμε μερικά ακόμα άλμπουμ που ακούσαμε.

Vader - Welcome To The Morbid Reich
Οι πολωνοί Vader, παρά τις δεκάδες αλλαγές στη σύνθεση των μελών τους (μόνο ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Piotr Wiwczarek από τα βασικά μέλη έχει απομείνει), κυκλοφόρησαν το 9ο στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο απλά... σπέρνει. Thrash/death κοπάνημα, βαρβάτη παραγωγή, τέλεια χροιά στα φωνητικά, ολόκληρος ο δίσκος ακούγεται με ασταμάτητο headbanging!
(www.vader.pl)


Immolation - Providence EP
Και οι αμερικανοί Immolation δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει τίποτα από τον οίστρο τους και παρουσιάζουν πέντε νέα τραγούδια με το δικό τους brutal-ιάρικο ψαγμένο τρόπο, ένα χρόνο μόλις μετά το επίσης κορυφαίο Majesty and Decay! Για τους φίλους του είδους... άπαιχτο! Και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν με τις ευλογίες του συγκροτήματος από το scionav.com.
(myspace.com/immolation)


Havok - Time Is Up
Το άλμπουμ του συγκροτήματος από το Ντένβερ δείχνει πόσο μα πόσο αγαπάει το thrash του Bay Area. Ως και το (άθλιο) εξώφυλλο λες ότι είναι βγαλμένο από τα αντίστοιχα του είδους που κυκλοφόρησαν στα τέλη των 80s/αρχές 90s. Μουσικά είναι καλοπαιγμένο, με σωστή κατανομή δύναμης, ταχύτητας και ρυθμού. Οι φίλοι των Testament θα ενθουσιαστούν. Πατήστε για να δείτε/ακούσετε το βίντεο-κλιπ του Covering Fire ...

(havokband.com)


Defeater - Empty Days & Sleepless Nights
Η νέα μόδα του hardcore είναι η επιστροφή στο παρελθόν. Αλλά έχουμε και πολλά νέα γκρουπ με μελωδικές(!) ανησυχίες, που μπολιάζουν τον ήχο τους με αρπίσματα, κιθαρίτσες και τα τοιαύτα, κρατώντας όμως τον «πυρήνα» σταθερό: άγρια φωνητικά και heavy ξεσπάσματα. Είναι λες και emo/screamo γκρουπάκια ξαφνικά... αγρίεψαν. Από το συφερτό, ξεχώρισα τους Defeater και το concept θεματολογίας (στα χνάρια των Coheed & Cambria) άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το Μάρτη του '11.
(myspace.com/defeater)


Primordial - Redemption at the Puritan's Hand
Να πω την αλήθεια, δε είχα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά ούτε είχα κάτσει να ακούσω ενδελεχώς τους ιρλανδούς Primordial. Το οποίο έπραξα μόλις φέτος και με μεγάλη μου λύπη σκέφτομαι πόσο άργησα. Οι φίλοι του γκρουπ μπορούν να με σιχτιρίσουν. Για τους υπόλοιπους να πούμε ότι η φετινή τους κυκλοφορία Redemption at the Puritan's Hand συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα με τις προηγούμενες και, πολύ απλά, ο Quorthon θα ήταν πολύ περήφανος. Αν αγαπάτε τα επικά άλμπουμ των Bathory, οι Primordial είναι για σας! Μην απορήσετε αν το δείτε να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις πολλών λίστων με τα καλύτερα της χρονιάς.
(www.primordialweb.com)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

defeater e???
mallon eimaste 2 ap tous 10 stin ellada p akoune defeater!!!!
me ksafniases!!!!
omiro

zisis είπε...

Συμβαίνει καμιά φορά!
:-p