Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κλώνοι των Pantera

Κλώνοι από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Πόση μεγάλη επιρροή αποτελέσαν οι Pantera; Όλως τυχαίως, σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από το χαμό του Dimebag Darrell!

Days Of Anger - Deathpath
Αρχικά, το εναρκτήριο κομμάτι "Damaged" των σουηδών Days Of Anger (το όνομά τους το πήραν από την ομότιτλη ταινία με τον Λι Βαν Κλιφ;) με το κοπάνημά του μας θύμισε Raised Fist. Η συνέχεια όμως με τα αρκετά mid-tempo, groove-άτα σημεία θα σας φέρει στο μυαλό τους Pantera και μόνο τους Pantera. Ειδικά ο τραγουδιστής με τις εναλλαγές από δυναμικά φωνητικά σε ψιθύρους (βλ. "Hands of Evil"), δείχνει τη λατρεία του για τον Phil Anselmo. Το άλμπουμ Deathpath, που κυκλοφόρησε μέσα στο '11, δεν είναι κακό. Είναι όμως σε σημεία... μία από τα ίδια.
(myspace.com/daysofanger)


The Burning - Hail The Horde
Σε ρυθμικό μέταλ της σχολής Παντέρα επιδίδονται και οι δανοί The Burning μέσα στο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2010 και λέγεται Hail The Horde. Ιδιαίτερη λατρεία φαίνεται να έχουν στα ντραμς του Vinnie Paul αλλά και στις κοφτές κιθάρες του εκλιπόντος Dimebag Darrell. Μερικά brutal φωνητικά προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά... φευ!
(myspace.com/theburningdk)



The Sign Of The Southern Cross - Of Mountains And Moonshine
Αυτοί με το όνομα-σιδηρόδρομο και τα πολλά S είναι οι μόνοι αμερικανοί στο παρόν άρθρο. Αυτοί κι αν ξεπατικώνουν τον ήχο των Pantera αλλά και ό,τι άλλο με το οποίο ασχολήθηκε ο Anselmo και τα αδέρφια Darrel. Παίρνουν αυτό τον αργόσυρτο, heavy, παραποιημένο blues ήχο, τον αναμιγνύουν με όλα τα παραπάνω και ορίστε ο δίσκος τους, που βγήκε το 2009. Φαίνεται όμως ότι το νιώθουν πολύ, οπότε δεν ξέρεις πώς να τους κριτικάρεις: να τους τα χώσεις ή να πεις ότι αυτό που κάνουν το κάνουν καλά; Όσον αφορά τον υπογράφοντα, οι Down μού φτάνουν και περισσεύουν.
(myspace.com/southerncrossband)


Cadaveres - mindStream
Εντάξει, οι ούγγροι Cadaveres δεν αντιγράφουν και πολύ τους Pantera, αλλά είπα να τους βάλω σ'αυτό το ποστ, επειδή δεν ήξερα πού αλλού να τους αναφέρω. Περισσότερα στοιχεία Pro-Pain θα βρείτε εδώ, απ' ότιδήποτε άλλο, με κάποια φωνητικά που μου θύμισαν εποχές nu-metal. Δεν είναι κακοί αλλά, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν γνωρίζουν τη λέξη πρωτοτυπία. Ο δίσκος τους mindStream κυκλοφόρησε στα τέλη του 2010.
(myspace.com/cadaveres)

Δεν υπάρχουν σχόλια: