Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Χειμερινός συναυλιακός προγραμματισμός!

Θα ρωτήσετε, από τώρα; Εμ, από πότε, θα απαντήσω εγώ. Των φρονήμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και προγραμματίζουν από νωρίς τα καλά πράματα, κυρίως όταν αφορά το εξωτερικό και μόνο.

Αρχικά, εντός Ελλάδος: το Σεπτέμβριο φημολογείται ότι θα κατέβουν στα μέρη μας οι Entombed. Ό,τι πρέπει για να δούμε ξανά ένα αγαπημένο συγκρότημα, επειδή από την προηγούμενη φορά που τους είδαμε, έχω αμυδρές αναμνήσεις! Όπως επίσης φημολογείται έντονα ότι θα κατέβουν οι εγγλέζοι Benediction. Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η νέα σεζόν! Η συνέχεια έχει Cathedral, Helstar, Anathema, The Haunted, Iced Earth, Sodom και άλλα πολλά που έχουμε ξαναδεί, αλλά και τους Arch Enemy τον Ιανουάριο, τους οποίους δεν έχουμε δει. Το κύριο πακέτο όμως θα λάβει χώρα το Νοέμβριο.

Μέσα σε έξι μέρες πρέπει να γυρίσουμε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα με αυτοκίνητα και αεροπλάνα για να παρακολουθήσουμε: Amorphis το Σάββατο βράδυ 12/11 στη Θεσσαλονίκη, Machine Head την Κυριακή βράδυ 13/11 στο Μιλάνο και Amon Amarth την Παρασκευή 18/11 στη Σόφια. Για τους πρώτους, να πω την αμαρτία μου ότι δεν τους έχω δει ποτέ ζωντανά, παρόλο που ήρθαν τόσες φορές από Ελλάδα. Τους δεύτερους τους είχα χάσει λόγω φανταρικού το Δεκέμβρη του 2004, ενώ πέρυσι το Φεβρουάριο στο Μιλάνο δεν είχε... easyjet οπότε φέτος επιβάλλεται. Και για τους σουηδούς death-άδες αξίζει ο κόπος μιας και είναι η καλύτερη μπάντα του είδους τα τελευταία χρόνια, με support As I Lay Dying και Septic Flesh.

Θέλετε κι άλλα; Ξεκινήστε να αποταμιεύετε και ανανεώστε διαβατήρια! Σας αφήνω για ολίγα μπάνια και τα λέμε από βδομάδα!

Σχόλιο (updated 8-SEP)
Στην Ελλάδα κοιτάνε να φέρνουν τα συγκροτήματα μόνο αν "τυχαίνει" να έχουν ελεύθερα τα σαββατοκύριακα. Έτσι κλείσαμε από την άνοιξη το πρόγραμμα των Haunted και Amorphis, ή ακόμα και Arch Enemy για του χρόνου το Γενάρη.

Από τα υπόλοιπα δύο μεγάλα συγκροτήματα που κυκλοφορούν στους βαλκάνιους γείτονες μας, τίποτα: Amon Amarth και In Flames που βρίσκονται στα πάνω τους και έχουν πολύ πέραση δεν θα τους δείτε ούτε με κυάλια. Και τι να πω για το μεγαλύτερο όνομα των τελευταίων χρόνων, τους Machine Head, που δεν πρόκειται να δούμε στο ελλάντα επειδή απλά δεν τυχαίνει να έρχονται Σ-Κ.

Γι'αυτό, φίλε έλληνα μεταλλά, εσύ θα αρκεστείς στους παλαίμαχους Helstar, Sodom, Iced Earth, Coroner και Cathedral που έχεις δει τόσες φορές και είναι τόσο πρόθυμοι να έρθουν από τα μέρη μας. Επειδή πουθενά αλλού δεν έχουν την αναγνώριση που βρίσκουν εδώ, θα πείτε. Είναι κι αυτό κάτι που μας χαρακτηρίζει ως λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: