Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

7 νέες μπάντες για να ανακαλύψετε

Πολύ υλικό από την ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία Sleaszy Rider Records που τώρα βρήκαμε χρόνο και σας τις παρουσιάζουμε όλες μαζί.

Through Art – Kamaswami
Οι Through Art μάς έρχονται από το Βελιγράδι και παρουσιάζουν την πρώτη τους full-length δουλειά. Ενδιαφέρουσα μπάντα που κινείται στο χώρο του death-metal, με φροντισμένη παραγωγή και με φωνητικά που φέρνουν στο μυαλό τους Six Feet Under, αλλά και εναλλαγές με καθαρά φωνητικά και με πιο groovey προσέγγιση σε κάποια τραγούδια α λα μοντέρνα σουηδικά σχήματα και διάφορα μελωδικά περάσματα, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον άλμπουμ που ακούγεται ανετότατα από την αρχή μέχρι το τέλος. Και ξαναπατάς το play...
(myspace.com/throughart)

Under Eden – The Science of Self-Defeat
Death metal και από τους αμερικανούς Under Eden με «βρώμικη» blackish παραγωγή που θυμίζει παλιά χρόνια ελληνικής σκηνής, με καλούτσικες συνθέσεις, αλλά μην έχοντας αυτό το κάτι παραπάνω που θα μας κάνει να τους ξανακούσουμε. Ίσως οι οπαδοί του μελωδικού death-black ιδιώματος να έχουν άλλη άποψη, οπότε ας τους τσεκάρουν με επιφύλαξη.
(myspace.com/undereden)


Encorion – Facing History and Ourselves
Οι Ολλανδοί Encorion στο ξεκίνημα μού έφεραν στο μυαλό παλιούς Edge of Sanity. Το χαρακτηριστικό όμως που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι το βιολί, το οποίο έχει κανονική χρήση σε όλη τη διάρκεια των τραγουδιών. Παγανιστική θεματολογία, κέλτικες πινελιές, μας έφεραν στο μυαλό τους Haggard χωρίς την υπόλοιπη ορχήστρα τους! Δεν είναι άσχημοι, απευθύνονται όμως σε συγκεκριμένο κοινό.
(myspace.com/encorion)


Territory – Killer Instinct
Thrash-οειδής κιθαριστικά θέματα και άγρια φωνητικά που στριγκλίζουν α λα Bay area. Αυτοί είναι οι Territory από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, παρακαλώ! Το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο Killer Instinct φωνάζει από χιλιόμετρα ότι αγαπάει παλιούς Exodus, Overkill, Helix, Sabbat για να ονομάσω μερικά γνωστά σχήματα. Γνήσιο και παλιομοδίτικο, χωρίς φρου-φρου και αρώματα, οι φίλοι του είδους θα το κατα-ευχαριστηθούν.
(myspace.com/territorymetal)

The Sacred Truth – Reflections Of Tragedy II: The Final Confession
Από τη μακρινή Αυστραλία, με αβορίγινα τραγουδιστή (το μέταλ είναι παγκόσμιο τελικά) οι The Sacred Truth παίζουν κλασικό heavy metal με μελωδικά φωνητικά, επιρροές από Maiden μέχρι και ροκ σχήματα (π.χ. όλα αυτά μαζί στο δυναμικό τραγούδι "Retribution"), προσπαθούν με τις lead κιθάρες να μας κολλήσουν στο μυαλό κάποιο τραγούδι, αλλά στο σύνολό του το άλμπουμ αφήνει ανάμικτες σκέψεις. Το ότι ξεχωρίζουν οι μπαλάντες (όπως το πολύ καλό "Angels") από τα υπόλοιπα τραγούδια είναι ένα θέμα. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θέλουν να ανακαλύψουν μια μπάντα από την Αυστραλία που δεν παίζει AC/DC και δεν γκαρίζει. Έχουν όλα τα φόντα για να ανέβουν επίπεδο, αλλά θα χρειαστούν δουλειά στο heavy-συνθετικό κομμάτι έτσι ώστε να αφομοιώσουν καλύτερα τις επιρροές τους χωρίς να φαίνεται ότι «αντιγράφουν». Δείτε/ακούστε το βίντεο-κλιπ για το τραγούδι Cries of the Soul.
(myspace.com/thesacredtruthmusic)

Thurisaz – The Cimmerian Years
Από το Βέλγιο, οι Thurisaz κυκλοφορούν την τρίτη τους δουλειά που λέγεται The Cimmerian Years και παρουσιάζουν δώδεκα συνθέσεις συνολικής διάρκειας 55 λεπτών για τους φίλους του doom-death. Άλλοτε αργόσυρτα, άλλοτε γρήγορα ξεσπάσματα, σε σημεία κάποια mid-tempo περάσματα, blackish φωνητικά εναλλάσονται με καθαρά και με πιο καθαρό-αιμα death, μπόλικη μελωδία, σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό άλμπουμ του είδους, που φέρνει στο μυαλό κυρίως τους παλιούς Katatonia, έτσι όπως θα θέλαμε αλλά δεν θα τους ακούσουμε μάλλον ποτέ ξανά.
(myspace.com/thurisazmusic

Wolvespirit – Spirit Metal
Από τη Γερμανία, με γυναικεία φωνητικά, αναμίξτε Motorhead με Spiritual Beggars, προσθέστε 70’s πλήκτρα από hammond και έχετε τους Wolvespirit. Ο τίτλος του ντεμπούτο CD τα λέει όλα: Spirit Metal με ρυθμικά, δυναμικά τραγούδια που σε κάνουν, χωρίς να το καταλάβεις, να φας κόλλημα. Ό,τι πρέπει για μουσική υπόκρουση καταναλώνοντας γερμανικές μπύρες. Οι φίλοι μας στην Κύπρο (και όσοι βρίσκονται εκεί διακοπές) θα μπορέσουν να τους δουν ζωντανά στο "Άγια Νάπα Youth Festival", μαζί με Stratovarius, Rotting Christ, Sabbaton, Nightstalker κ.λ.π. στις 26 με 28 Αυγούστου και με δωρεάν είσοδο!
(myspace.com/wolvespiritband)

Δεν υπάρχουν σχόλια: