Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Καλοκαίρι 2011 και νέα άλμπουμ

Λοιπές κυκλοφορίες, άλλες μεταλικές, άλλες εναλλακτικές και άλλες... αδιάφορες!

Trap Them - Darker Handcraft
Γουστάρετε Entombed της εποχής μετά "Wolverine Blues"; Τότε οι Trap Them είναι για σας! Ο όρος rot-n-roll τους ταιριάζει γάντι, οι τύποι τα σπάνε, έχουν νέο (το τρίτο τους) άλμπουμ με τίτλο Darker Handcraft και περαιτέρω σχόλια είναι περιττά. Το χειμώνα θα περιοδεύσουν Ευρώπη μαζί με Kvelertak, κοινώς, θα γίνει σφαγή! Περιμένουμε να μάθουμε πού θα εμφανιστούν!
(myspace.com/trapthem)


In Flames - Soundtrack To Your Escape
Οι In Flames των τελευταίων χρόνων δεν μου λένε και πολλά πράματα. Η νέα τους δουλειά είναι φροντισμένη, με καλή παραγωγή και τα τοιαύτα, αλλά εν συνόλω τα τραγούδια είναι απλά ικανοποιητικά. Το ότι υπάρχουν κάποιες πιο ροκ προσεγγίσεις (με τρανταχτό παράδειγμα το τραγούδι κλεισίματος "Liberation") με βάζουν σε σκέψεις για το μέλλον τους. Ίσως υπάρχει κόσμος που θα του αρέσει το άλμπουμ, εμένα πάντως με... προσπέρασε. Παρακάτω πατήστε για να δείτε το βίντεο-κλιπ για το τραγούδι με τίτλο "Deliver Us".
(myspace.com/inflames)

Darkest Hour - The Human Romance
Απανωτές και οι κυκλοφορίες από τους Darkest Hour. Τι λέει η νέα τους δουλειά; (που είχε βγει το Φλεβάρη!) Για τους φανατικούς μόνο του metal-core, καθώς συνεχίζουν από κει που είχανε μείνει. Μην περιμένετε μουσική πρωτοτυπία και τεχνική κατάρτιση. Μόνο κοπάνημα με σκόρπιες μελωδικές γραμμές στις κιθάρες και άγρια φωνητικά. Κάποια σόλο εδώ και κει νοστιμίζουν το αποτέλεσμα. Για τους φίλους των Trivium (και όχι μόνο) μπορούμε να πούμε... not bat at all.
(myspace.com/darkesthour)

Blindside - With Shivering Hearts We Wait
Μετά από ένα πολύχρονο διάλειμμα, οι σουηδοί ρόκερς Blindside επιστρέφουν με νέα δουλειά που λέγεται With Shivering Hearts We Wait. Τίποτα σπουδαίο, λίγα ως ελάχιστα τραγούδια ξεχωρίζουν. Αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος που επανασυνδέθηκαν και πού πήγαν τα δυναμικά τραγούδια της πρώτης τους εποχής; Πολλά ρωτάω; Και στην τελική, υπάρχει κάποιος που νοιάζεται γι'αυτούς, πέρα από μένα;
(myspace.com/blindside)


Funeral for a Friend - Welcome Home Armageddon
Επιστροφή στη δισκογραφία για τους Ουαλούς, που μετά από κάποιες πιο ήρεμες (και αποτυχημένες) προσεγγίσεις των τελευταίων χρόνων, μας δείχνουν ότι με το Welcome Home Armageddon επιστρέψανε συνθετικά στο στυλ με το οποίο τους είχαμε γνωρίσει όταν πρωτοξεκίνησαν: δυναμικοί, με αρκετά heavy ξεσπάσματα, γεμάτο ήχο στις κιθάρες και πολλά riff. Υπάρχουν και τα πιο χαλαρά τραγούδια, για να μην ξεχνιόμαστε. Ενδιαφέρουσα δουλειά, αλλά μάλλον θα την ακούσουν οι λιγοστοί στην Ελλάδα φίλοι του γκρουπ. Δείτε/ακούστε το βίντεο για το τραγούδι "Front Row Seats To The End Of The World".
(myspace.com/funeralforafriend)

Queensryche - Dedicated To Chaos
Η απογοήτευση της χρονιάς; Και να φανταστείτε ότι είμαι από αυτούς που του άρεσαν ακόμα και οι εναλλακτικές κυκλοφορίες των Queensryche, όπως ήταν τα Hear In The Now Frontier και Q2K! Παρά ταύτα, ελάχιστη έμπνευση βρήκα στο νέο τους άλμπουμ και ουδεμία όρεξη είχα μετά να κάτσω να εντρυφήσω στο CD, μήπως και αλλάξω γνώμη.

(queensryche.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: