Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μάρτιος 2011 και οι μεταλικές κυκλοφορίες

Καθώς τελείωσε και ο τρίτος μήνας του 2011, να γράψουμε δυο-τρία σχόλια για κάποιες από τις νέες κυκλοφορίες που έπεσαν στην αντίληψή μας και δεν προλαβαίνουμε να παρουσιάσουμε μία-μία.

Cavalera Conspiracy - Blunt Force Trauma
Τα αδέρφια Καβαλέρα βάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των Sepultura με τη δεύτερη αδερφική τους συνεργασία. Αν και οι συνθέσεις του δίσκου Blunt Force Trauma θυμίζουν πολύ Soulfly, υπάρχει ένας κορεσμός στον ήχο τους με συνέπεια να... περάσει και να μην ακουμπήσει. Τα ίδια παίζουν τόσα χρόνια οι Amon Amarth, που έγραψες και σε προηγούμενο ποστ και σ'άρεσαν, θα μπορούσατε να πείτε. Εντελώς υποκειμενικά λοιπόν γράφω ότι το νέο άλμπουμ δεν είχε αυτό το κάτι για να με κερδίσει. Υπάρχουν μερικά καλούτσικα τραγούδια, μια διασκευή στο "Electric Funeral" των Black Sabbath, αλλά και αυτή η αίσθηση επανάληψης.
(myspace.com/cavaleraconspiracy)

Children of Bodom - Relentless Reckless Forever
Μεγάλη απογοήτευση το νέο άλμπουμ των φιλανδών με τίτλο Relentless Reckless Forever, που σε πολλά speed-αριστά σημεία μου έφερε στο μυαλό τους Rage από την εποχή Missing Link! Τα υπόλοιπα απλά δεν είχαν να προσφέρουν κάτι νέο. Προτιμήστε τις παλιότερες και πιο αγαπημένες κυκλοφορίες.

(myspace.com/childrenofbodom)


Crowbar - Sever The Wicked Hand
Αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα επιστροφή. Οι Crowbar με το δίσκο Sever The Wicked Hand δείχνουν σε όλα τα νέα γκρουπάκια πώς παίζεται το αργόσυρτο doom-stoner-sludge metal, το οποίο παίζανε χρόνια πριν βγουν οι αντίστοιχες ταμπέλες. Χωρίς περαιτέρω σχόλια!

(myspace.com/crowbar)


One Man Army and the Undead Quartet - The Dark Epic
Οι Σουηδοί με τον άνωθεν τίτλο-σιδηρόδρομο είναι από τις πολύ καλές περιπτώσεις συγκροτημάτων της νέας δεκαετίας. Έχουν φτιάξει τον πυρήνα τους και τώρα κυκλοφορούν τον τέταρτο δίσκο τους που λέγεται The Dark Epic. Πολύ απλά, βρίσκεται στα ίδια μοτίβα: groove-άτο death metal, το οποίο οι φίλοι του είδους θα γουστάρουν για τα καλά. Οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν άφοβα.
(myspace.com/onemanarmyandtheundeadquartet)

Romeo Must Die - Hardships in Season
Οι Βρετανοί πρώην-Stampin' Ground επιστρέφουν με το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ, λίγα χρόνια μετά το πρώτο τους EP. Παρά τη γνωστή καθυστέρηση στις κυκλοφορίες τους, ο δίσκος Hardships in Season περιλαμβάνει 13 τραγούδια, μεγάλης σχετικά διάρκειας, στο γνωστό hardcore-μέταλ-thrash μοτίβο τους, με έναν γενικά πιο αργό (πιο γρήγορο από mid-tempo εννοώ) ρυθμό, με groove-άτα δηλαδή τραγουδάκια που θα αρέσουν (θέλω να πιστεύω) και θα σας ταρακουνήσουν πάνω-κάτω. Να σημειώσουμε ότι για αρχή το κυκλοφόρησαν δωρεάν μαζί με το τεύχος Μαρτίου του αγγλικού περιοδικού Metal Hammer. Αν το βρείτε σε κανένα κέντρο τύπου με... ξένο τύπο, τσιμπήστε το.
(myspace.com/romeomustdie)

Vicious Rumors - Razorback Killer
Αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα επιστροφή για τον υπογράφοντα. Οι Καλιφορνέζοι power-speed metallers Vicious Rumors συνεχίζουν να κοπανάνε και πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά τους παρουσιάζουν νέο δίσκο με τίτλο Razorback Killer. Ρέτρο μέταλ κλίμα αναδύεται από τα ηχεία, με καλοδουλεμένες συνθέσεις που δε σε κάνουν να βαρεθείς ούτε λεπτό. Για τους φίλους που γούσταραν Accept το 2010, θα λάβουν μια πολύ καλή, παραδοσιακά μεταλική δόση και από τους Vicious Rumors!
(myspace.com/viciousrumors)

Δεν υπάρχουν σχόλια: