Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Parkway Drive - 21Νοε2010

Κύτταρο Club, Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2010
support: Unmasking the Betrayer, Fall of Man


Είναι γεγονός ότι ένα ταξίδι στην Αθήνα για live, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, προφανώς και δεν ενδείκνυται. Το θέλγητρο όμως των Parkway Drive υπερκέρασε κάθε ενδοιασμό και budget οπότε ο προορισμός ήταν κάτι παραπάνω από προφανής. Αφού τακτοποιήσαμε τις εκκρεμότητες μας στη Mordor ξεκινήσαμε για νότο. Μετά από ένα σχετικά γρήγορο ταξίδι και αφού αντιμετωπίσαμε την οικονομική αφαίμαξη των διοδίων (έλεος πια!) φτάσαμε στην πρωτεύουσα (αλλά και γενέτειρά μου!). Οι δύο πρώτες μέρες κύλησαν με άφθονο φαγητό και φραπεδάρες έχοντας σαν βάση μας το Παγκράτι.

Η Κυριακή όμως είχε φτάσει και μετά το καθιερωμένο συμπόσιο των Γαλατών, τον απαραίτητο μεσημεριανό ύπνο αλλά και την αναμενόμενη ήττα του συμπολίτη, κινηθήκαμε προς το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας. Το ιστορικό Κύτταρο (στο οποίο είχα πάει στις απόκριες ενός αποκριάτικου χορού το 1988(!) όταν ζούσα κάτω!) φιλοξενούσε μία από τις καθιερωμένες μπάντες του metalcore ήχου. Οι Parkway Drive είναι μια μπάντα με τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με τρεις δίσκους στο ενεργητικό της, τον έναν καλύτερο από τον άλλο και έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στη συνείδηση του metalcora σαν σταθερή πλέον αξία. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να επιβεβαιώσουν την αξία τους και την δημοτικότητά τους. Ο χώρος ήταν full με τις μικρές ηλικίες και το γυναικείο φύλο να κυριαρχεί (είχα μπροστά και δεξιά δύο απίστευτες θεές!). Τα δύο ελληνικά support δεν τα προλάβαμε αλλά δεν έγινε και τίποτα, οπότε γύρω στις 11 παρά σκάνε μύτη οι Parkway με το "Samsara/Unrest" και με μπόμπα ήχο τα σπάνε όλα! Ο Winston (vocals) να μη πιστεύει τι γίνεται από κάτω και να προτρέπει το κοινό για dives, moshpits, walls of death και circle pits! Της τρελής σε λέω από κάτω. Εκπληκτική ενεργητικότητά της μπάντας, όλοι πάνω κάτω, μικρόφωνα χάνονταν μέσα στο κοινό και ο Winston αποσβολωμένος. Ό,τι και να πω δεν περιγράφεται με λέξεις, απλά ξύλο, ξύλο και ξανά ξύλο! Συμπέρασμα; Oι PARKWAY DRIVE είναι τούμπανο, γ***νε και δέρνουν, είναι μπαντάρα, έτσι απλά.

Παραθέτω το setlist για εγκυκλοπαιδικούς λόγους:
Samsara, Unrest, Idols And Anchors, The Sirens' Song, Sleepwalker, Dead Man's Chest, Deliver Me (η φετινή μου καψούρα!), Home Is For The Heartless, Smoke 'Em If Ya Got 'Em, Wreckage, Romance Is Dead (η all time καψούρα μου!), Set To Destroy, Carrion, Boneyards.

Ανταπόκριση: Όμηρος

Υ.Γ.1: Άπειρα ευχαριστώ στη Λουκία και στους γονείς της για την φιλοξενία. HAILZZ!!! (εξαίρετη μαγείρισσα η μαμά!)
Y.Γ.2: Το live είναι αφιερωμένο στο κουμπάρο που υπηρετεί και δεν ήταν μαζί μας (die hard σε λεεεω)
Υ.Γ.3: Άλεξ, είσαι εξαιρετικός οδηγός.
Υ.Γ.4: So cry me a fucking river... bitch (Romance is dead)... γιατί έτσι!

3 σχόλια:

zisis είπε...

Αυτοί ήρθαν από Αυστραλία και συ δεν θα κατέβαινες ως τας Αθήνας;!;!

:-)))

Ανώνυμος είπε...

"Τα δύο ελληνικά support δεν τα προλάβαμε αλλά δεν έγινε και τίποτα"

Μπράβο,είσαι πολύ μάγκας,πιστεύω ο,τι με κινήσεις σαν τις δικές σου θα πάει μπροστά η ελληνική σκηνή.

zisis είπε...

Δεκτή η κριτική, αλλά το σχόλιό σου ήταν επιπόλαιο, φίλε Ανώνυμε.

Σίγουρα δεν αναφερόμαστε υποτιμητικά σε κανένα συγκρότημα, και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Πρέπει να λάβεις υπόψιν ότι τα παιδιά ξεκίνησαν από Κοζάνη για να δούνε το αυστραλέζικο γκρουπ. Το ότι δεν πρόλαβαν τα support για διάφορους λόγους που δεν ξέρεις, είναι άλλο θέμα. Το "δεν έγινε και τίποτα" πήγαινε μόνο και μόνο στο ότι σκοπός ήταν να δούνε τους Parkway Drive.

Και όσον αφορά την ελληνική σκηνή, αυτό το μπλογκ προσπαθεί να κάνει το κατά δύναμιν από την πρωτεύουσα της Δυτ. Μακεδονίας και θα αφήσω άλλους να κρίνουν κατά πόσο τη βοηθάει ή όχι.

Ζήσης