Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ποιος αντιγράφει ποιον;

Έχουμε δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παρακάτω και το ενδιαφέρον είναι ότι εμπλέκεται το ίδιο συγκρότημα, οι αγαπημένοι On Thorns I Lay που δυστυχώς έχουν εξαφανιστεί για καιρό από το μουσικό προσκήνιο (τα νέα που έχουμε για αυτούς είναι ότι ετοιμάζουν νέο άλμπουμ αλλά... με τον πάσο τρόπο τους).

1) Στο δεύτερο full-length άλμπουμ τους με τίτλο Orama, οι On Thorns I Lay είχαν ένα τραγούδι με τίτλο "The Blue Dream". Ακούστε το παρακάτω και συγκρίνετέ το με το διάσημο (και λόγω Matrix) "Clubbed to Death" του Rob Dougan.
The Blue DreamClubbed to Death
Για να σας προλάβω, να πω ότι η εισαγωγή (και των δυο) είναι παρμενή από το "Enigma Variations" του Edward Elgar και το βασικό θέμα (και των δυο) από το "Jupiter" του Gustav Holst.

2) Στο πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ των On Thorns I Lay με τίτλο Angeldust, υπάρχει το τραγούδι "Black Cold Nights" το οποίο έχει στο ρεφραίν μια μελωδία που θα σας φέρει στο μυαλό το ηλεκτρονικό τραγούδι "Resurrection" που είχε γίνει επιτυχία πριν λίγα χρόνια από τους ρώσους PPK.
Black Cold NightsRessurection
Για την ακρίβεια όμως και τα δύο θέματα είναι... επηρεασμένα από το μουσικό θέμα της ταινίας Siberiade του ρώσου συνθέτη Eduard Artemyev, γνωστού κυρίως για τη σύνθεση της μουσικής στις ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: