Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Bolt Thrower - 29Μαϊ2010

Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη, 29 Μαΐου 2010
support: Terrodrome, Mass Infection


Να μας συγχωρέσουν τα ελληνικά συγκροτήματα, αλλά το κυρίως μενού επισκίαζε όλα τα υπόλοιπα. Και οι Mass Infection και οι Terrodrome απεδώσαν ικανοποιητικά, το καθένα στο είδος του, αλλά το κοινό ήρθε για έναν και μόνο λόγο. Φαινόταν εξάλλου η ανυπομονησία για να δει τους βρετανούς.

Και μετά από 24 χρόνια ύπαρξης, οι Bolt Thrower εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα ισοπέδωσαν όλα. Σφαγή, πανικός, ατελείωτο headbanging, αρκετό moshing, ιδρώτας και ασταμάτητο stagediving από το όχι και τόσο νεαρό κοινό! Και με τις συμφωνικές νότες ενός κλασικού κομματιού βγαίνουν στη σκηνή και ξεκινάνε την επέλασή τους με το The IVth Crusade. Συνεχίζουν με το Rebirth Of Humanity από το Warmaster και ακολουθούν όλα τα φοβερά τους τραγούδια, συνολικά τέσσερα από το τελευταίο, τρία από το "Mercenary", τρία από το "...For Victory", το διάσημο ριφ από το World Eater κόλλησε με το Cenotaph, το πρώτο τους ever τραγούδι In Battle There Is No Law από το πρώτο άλμπουμ και ευτυχώς μόνο ένα από το "Honour-Valour-Pride", το Pride. Με αυτό κλείσανε το σετ τους και ξαναβγήκαν λίγο μετά με κλασική μουσική πάλι, την εισαγωγή War και κολλημένο το Remembrance, όπως στο άλμπουμ. Τελευταίο τραγούδι το For Victory, με τα οποία κλείσανε το σετ τους, πέσανε οι κανονιές και αυτό ήταν [όλο το playlist στα σχόλια]. Διάβασα ότι στας Αθήνας βγήκαν άλλη μια φορά και παίξανε άλλο ένα τραγούδι. Εδώ ένας τυχερός έπιασε το Benediction t-shirt που πέεταξε στο τέλος στο κοινό ο Withers.


Εν ολίγοις, ένα ιστορικό για τη μουσική που γουστάρουμε συγκρότημα, ένα συγκρότημα που ακούμε εδώ και πολλά χρόνια, ήρθε για πρώτη φορά και τα ισοπέδωσε όλα, μας άφησε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και πονεμένους σβέρκους.


2 σχόλια:

Chris Z. είπε...

Στο ίδιο event ήμασταν φίλε Ζήση… Δεν το ήξερα νωρίτερα να βρισκόμασταν κιόλας. Αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο όμορφα Live που έχω βρεθεί. Χωρίς υπερβολές. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς (τουλάχιστον όχι σοβαρά).

Την καλημέρα μου…

zisis είπε...

Θα βρεθούμε στο επόμενο event! Εγώ ανεβαίνω Σόφια για big four.

Περί ατυχήματος, δεν πίστευα ότι μπορεί να χτυπήσει κάποιος σοβαρά μέσα σε τέτοιο χαβαλέ, αλλά ένα φιλαράκι έσπασε τον αστράγαλό του πέρυσι στους Opeth, οπότε πιστεύω πλέον ότι όλα μπορούν να γίνουν. Αν και ήμουν και γω αρκετά μπροστά στη σκηνή, ήμουν λίγο πιο αριστερά για να... αποφύγω τα γρονθοκοπήματα και τις κλωτσιές!

:-)