Κυριακή 11 Απριλίου 2010

The Flames of the End

Δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με τα μουσικά DVD αλλά με το που έμαθα για αυτήν την κυκλοφορία έτρεξα να το αρπάξω: 1ον) επειδή οι At The Gates αποτέλεσαν ένα αγαπημένο σχήμα, 2ον) επειδή το βινύλιο του Slaughter of the Soul έχει λιώσει από τις αμέτρητες ακροάσεις και 3ον) επειδή «κατάφερα» να χάσω τη συναυλία τους στο προπέρσινο reunion στην Αθήνα.

Το The Flames of the End πρόκειται για ένα 3-πλο DVD με το πρώτο δισκάκι να λέγεται "Under a Serpent Sun - the story of At The Gates" και είναι αυτό που λέει: ένα δίωρο ντοκιμαντέρ με όλη (μα όλη!) την ιστορία του γκρουπ από τις demo-εποχές με τους Grotesque μέχρι και το reunion του 2008. Καλογυρισμένο (σε σκηνοθεσία του κιθαρίστα Anders Bjorler), έχει άπειρες φωτογραφίες, συνεντεύξεις από όλα τα μέλη (ακόμα και του τυπά που έπαιξε ένα intro με βιολί!), από τους παραγωγούς και συγκροτήματα που παίξανε μαζί κ.λ.π.. Είναι όμως και ένα ντοκιμαντέρ που μας συστήνει ολόκληρη τη σουηδική σχολή του Γκέτενμποργκ των αρχών της δεκαετίας του '90. Και στο τέλος σε πιάνει μια μικρή συγκίνηση καθώς σκέφτεσαι ότι διαλύθηκαν στο απόγειο της καριέρας τους για ό,τι να'ναι λόγο. Σ'αυτό το δίσκο επίσης βρίσκουμε και τα τέσσερα επίσημα βίντεο κλιπ τους.

Στο δεύτερο δισκάκι με τίτλο "Purgatory Unleashed - Live At Wacken" υπάρχει ολόκληρη η συναυλία τους στο φεστιβάλ του Wacken το καλοκαίρι του 2008, που απλά τα σπάει και τσατίζει εμένα ακόμα περισσότερο που έχασα το reunion. Το 3ο τιτλοφορείται "Only The Dead Are Smiling" και περιέχει απλά live αποσπάσματα από διάφορες συναυλίες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, σε πολύ μέτρια ποιότητα. Μόνο για τους πολύ φανατικούς. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι τα δύο τελευταία τραγούδια που παίξανε στην τελευταία ever συναυλία τους στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του '08.

Με λίγα λόγια, αυτό ήταν το τέλος που άρμοζε σ'αυτήν την απόλυτα επιδραστική μπάντα. Τσιμπήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: