Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Μάρτιος 2010

Συνοπτικά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες να δούμε μερικές νέες κυκλοφορίες.

Lostprophets - Betrayed

Οι βρετανοί ξεκίνησαν πολύ ελπιδοφόρα το 2001 αλλά από κει και έπειτα τους έφαγε η εμπορικοποίηση και κάθε άλμπουμ είχε πτωτική απήχηση στα δικά μου ώτα. Το ίδιο και με τον φετινό τους δίσκο που τιτλοφορείται Betrayed. Εύπεπτα τραγούδια, γλυκανάλατες μελωδίες, αδιαφορία...
(myspace.com/lostprophets)



Alcaline Trio - This Addiction
Το πανκ-ροκ συγκρότημα των Alcaline Trio ποτέ δεν έκατσα να ακούσω με πόρωση και πολύ προσοχή. Δεν με πολυ-αγγίζουν τα τραγούδια τους, και δεν ξέρω γιατί. Τέλος πάντων, η νέα τους δουλειά λέγεται This Addiction και οι φίλοι του γκρουπ και του είδους (Foo Fighters, NOFX κ.λ.π.) ξέρουν τι να περιμένουν. Δείτε το βίντεο-κλιπ για το ομότιτλο τραγούδι και ρίξτε τους μια αυτιά στο μαϊσπέις.
(myspace.com/alkalinetrio)


Short on Time - Sanctuary
Αυτό το γκρουπ από τη Λιέγη του Βελγίου ανακατεύει αρκετά επιτυχημένα διάφορα μουσικά είδη και παράγει το δικό του progressive ήχο. Λίγα metalcore και hardcore στοιχεία εδώ και κει με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, μας έφεραν στο μυαλό τους καναδούς Protest the Hero. Το άλμπουμ τους λέγεται Sanctuary και μπορείτε να τους τσεκάρετε στο μαϊσπέις.
(myspace.com/shortontimeband)



Demon Hunter - The World Is a Thorn
Οι Demon Hunter από το Σιατλ συνεχίζουν στο ίδιο metalcore στυλ με αυτό που τους είχαμε γνωρίσει. Το νέο τους άλμπουμ λέγεται The World Is a Thorn και είναι καλοφτιαγμένο, με καλή παραγωγή, δυναμικά τραγούδια και μελωδικά ρεφραίν που αγγίζουν το nu-metal. Στο συγκεκριμένο είδος όμως υπάρχει πλέον κορεσμός, οπότε δεν ξέρω τι απήχηση μπορούν να έχουν πλέον. Για τους φίλους του είδους και μόνο.
(myspace.com/demonhunter)


Arsis - Starve for the Devil
Οι αμερικάνοι Arsis είναι από τα ενδιαφέροντα νέα σχήματα του death metal τελικά. Το τέταρτό τους full-length άλμπουμ κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα με τίτλο Starve for the Devil. Ωραία τραγούδια, με ενδιαφέρουσες εναλλαγές που δεν τα βαριέσαι και ένας καθαρόαιμος heavy metal ρυθμός στο background που σε κουνάει στο ρυθμό του. Τελευταία στιγμή η εταιρεία απέσυρε από το CD μια διασκευή στο τραγούδι "The Lake" του King Diamond, φοβούμενοι νομικές κυρώσεις. Είδωμεν πότε και αν θα κυκλοφορήσει σε άλλη επίσημη κυκλοφορία.
(myspace.com/arsis)

Δεν υπάρχουν σχόλια: