Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Septic Flesh & Nightrage - 20Φεβ2010

Club 8Ball, Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2010
support: πολλά και διάφορα


Στα πλαίσια της ελληνικής περιοδείας των Nightrage βρεθήκαμε το Σάββατο βράδυ στο 8ball, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το ενδιαφέρον αυτό live. Το πακέτο των έξι(!) συγκροτημάτων αλλά και η ανοιξιάτικη σχεδόν ατμόσφαιρα της πόλης προμήνυε ένα άκρως ενδιαφέρον βράδυ. Οι support ελληνικές μπάντες αλλά και εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον κάκιστο ήχο του «παλίκαρου» Έλληνα ηχολήπτη, την απίστευτη αργοπορία στο soundcheck αλλά και την δολοφονική απουσία εξαερισμού!!! Ξεχώρισαν οι sludg-οειδείς Lucky Funeral και το μπλουζάκι Iron Monkey του τραγουδιστή τους.

Τη σκυτάλη πήραν οι Νightrage, οι οποίοι είχαν στις αποσκευές τους ολοκαίνουριο δισκάκι και τρομακτική διάθεση (Σουηδοί ντεεε). Μελωδικοί, άνετοι, με επικοινωνιακό «μεθυσμένο» frontman έπαιξαν υλικό και από τις τέσσερις κυκλοφορίες τους με highlight το αγαπημένο μου Ethereal. Ενδεικτικό του εξαιρετικού κλίματος του live ήταν η προσπάθεια του Ηλιόπουλου να μας πείσει ότι οι μουσικοί που τον συνόδευαν ήταν Έλληνες, μεταφράζοντας τα Σουηδικά τους ονόματα στα Ελληνικά (Anders Hammer = Αντρέας Σφυρής και Olof Morck = Ορέστης Σκοτάδης!). Εξαιρετικοί στο πρώτο τους live στη Θεσ/νικη.

Μετά το απαιτούμενο διάλειμμα για αέρα ακολουθούν οι Septic Flesh. Έμπειροι, θεατρικοί (υπέρ του δέοντος), με σαφώς βελτιωμένο ήχο και με drummer «κτήνος» κινήθηκαν όσον αφορά την επιλογή των κομματιών στα 2 τελευταία album τους αφήνοντας παραπονεμένους εμάς που είμαστε fan της Revolution DNA περιόδου. Communion, Lovecrafts Death, Sumerian Deamons, Unbeliever, Chaostar, Persepolis και Annubis ήταν μερικά από τα κομμάτια που έπαιξαν. Σε γενικές γραμμές δυναμικό live, πολύς κόσμος αλλά και αρκετή ταλαιπωρία.

Υ.Γ. 1: Respects στη κοπελίτσα με το καπελάκι και την Olympus στα χέρια (εεε κουμπάρο ?)
Y.Γ. 2: Respects στον κουμπάρο μου για τις συνεχείς υπερβάσεις

Ανταπόκριση: Όμηρος

Υ.Γ. Zisis: Θέλουμε και photos την άλλη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: