Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Στην Πέστη, στη Βούδα και στην Οβούδα

Επειδή τις επόμενες μέρες θα βρισκόμαστε στη Βουδαπέστη, είπαμε να αναζητήσουμε τα τοπικά συγκροτήματα. Εν τάχει, βρήκαμε τα κάτωθι:

Sear Bliss
Για όσους θέλουν να ακούσουν μπλακ, γκόθικ, μέταλ από ένα γκρουπ της Ουγγαρίας. Δυναμικοί, μελωδικοί, κάφροι, λίγο απ' όλα.
(myspace.com/searbliss)

Tormentor
Ξέρουν να παίζουν, αλλά η δικιά τους black-metal μουσική με άφησε αδιάφορο.
(myspace.com/tormentorhungary)

Without Face
Όποιος θέλει να ακούσει progressive metal, ξέρει πού να πάει και τι να αναζητήσει. Αυτό το ουγγρικό συγκρότημα δεν είναι άσχημο και έχει κάποιες καλές ιδέες. Μπολιάζουν πολλά στοιχεία από άλλα είδη στον ήχο τους και αυτό τους κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντες. Θα τους άκουγα ευχάριστα, αν βρισκόμουν σε κανά live τους.
(myspace.com/withoutface)

Ektomorf
Αυτό είναι το πιο γνωστό ουγγρικό συγκρότημα, το οποίο έχει μερικά καλά άλμπουμ. Έχουν όμως ένα ελάττωμα και αυτό είναι το πόσο πολύ μοιάζουν αντιγραφουν τον Cavalera και τους Soulfly. Τέλος πάντων, δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι...
(myspace.com/ektomorf)

Blind Myself
Καλούτσικο heavy γκρουπ με ρεφραίν που κλίνουν προς ροκ μεριές και brutal φωνή εδώ και κει. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι ότι έχουν πολλά τραγούδια στα ουγγρικά (για πολλούς, η πιο δύσκολη γλώσσα της ευρωπαϊκής ηπείρου). Όχι κι άσχημοι, αλλά ούτε κάποιο γκρουπ που θα μας μείνει στο μυαλό.
(myspace.com/blindmyself)

Superbutt
Το πιο ενδιαφέρον από όλα τα άνωθεν γκρουπ. Λίγο μέταλ, λίγο alternative, αρκετό rock-n-roll, με μοντέρνο ήχο. Ρυθμικοί, με συμπαγές ήχο, πιασάρικα ριφ και... συμβόλαιο στη Warner. Οι μαγιάροι Motorhead;
(myspace.com/superbutt)

Καλή χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: