Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Προεργασία...

...για τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας που τελειώνει σε λιγότερο από ένα μήνα! Θέλει σκέψη το πράμα οπότε, πριν ετοιμάσουμε την εντελώς υποκειμενική μας λίστα, ας θυμηθούμε συγκροτήματα και καταστάσεις.

Υπάρχουν μερικά άλμπουμ που δεν θέλουν και πολύ σκέψη και αυτά θα είναι από τα πρώτα στη λίστα μας, όπως π.χ. τα δύο των Tool και το Toxicity των SoaD. Υπάρχουν συγκροτήματα που ήταν παραγωγικότατα σε όλη τη δεκαετία όπως οι Dream Theater, Opeth, Paradise Lost, Amorphis, Pro-Pain κ.λ.π. και θα αναγκαστούμε να διαλέξουμε το αγαπημένο μας CD, το οποίο λογικά θα είναι αυτό που ακούσαμε περισσότερο σε σχέση με τα άλλα.

Υπάρχουν όμως και πολλές «κατηγορίες» (hardcore, nu-metal, punk, death metal κ.λ.π.) με φοβερά άλμπουμ που δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο ευρύ κοινό, αλλά δεν θα τις αφήσουμε στην απ' έξω. Καλώς ή κακώς, άφησαν το στίγμα τους στα δέκα αυτά χρόνια.

Και απ' τα λίγα που έγραψα, θαρρώ πως θα φτιάξω παραπάνω από μια λίστα, για να ικανοποιήσω όλα τα γούστα, τα δικά μου δηλαδή! Μία με τα καλύτερα άλμπουμ γενικά, και αρκετές με τα καλύτερα από κάθε κατηγορία! Θα δείξει η πορεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: