Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Λίγο πριν τη στροφή του χρόνου

Νέες κυκλοφορίες (μπορεί και λίγο παλιότερες) που ακούσαμε αυτόν τον καιρό, λίγο πριν τη στροφή του χρόνου. Σε γενικές γραμμές, μια από τα ίδια, αλλά και μία ευχάριστη επιστροφή στα μουσικά δρώμενα.

A.F.I. - Crash Love
Οι AFI φτάσανε στην κορύφωση της καριέρας τους με το Sing the Sorrow του 2003, κι από κει και έπειτα η εμπορικότητα τους χτύπησε κατακέφαλα. Το νέο τους... πόνημα λέγεται Crash Love και πολύ απλά είναι... απλό, αμερικάνικο, μοντερνιζέ ροκ! Ό,τι πρέπει να το ακούνε τα 14χρονα όταν πίνουνε χυμούλη! Δείτε το βίντεο για το τραγούδι Medicate.
(myspace.com/afi)


Death by Stereo - Death Is My Only Friend
Ρυθμικοί και λίγο πιο χαλαροί, οι Death by Stereo επέστρεψαν με νέο άλμπουμ μετά από τέσσερα χρόνια το οποίο ακούγεται όμορφα και ωραία. Μπορεί να μην έχουν κάτι καινούριο να πουν ή να μην φτάνουν τα στάνταρ των πρώτων κυκλοφοριών, αυτό που κάνουν όμως το κάνουν καλά. Το άλμπουμ λέγεται Death Is My Only Friend και δείγματά του ακούστε στο μαϊσπέις προφίλ τους. Δείτε επίσης το βίντεο για το τραγούδι I Sing for you. Όσοι τους είδαν και ζωντανά στην Αθήνα πριν λίγο καιρό, μπορούν να μας πουν περισσότερα.
(myspace.com/deathbystereo)

Bullets and Octane - Laughing in the Face of Failure
Τους γνωρίσαμε πριν δύο χρόνια και μας είχαν κάνει καλούτσικη εντύπωση. Το φετινό τους άλμπουμ λέγεται Laughing in the Face of Failure είναι μια απ'τα ίδια· χαρωπό, ρυθμικό, rock'n'roll-άτο και αρκετά πιο εμπορικό (κάτι χαρωπά, πολυφωνικά ρεφραίν θα σας το επιβεβαιώσουν). Πάντως θα προτιμούσα να άκουγα τέτοια τραγούδια στα ροκ μπαρ της πόλης παρά κάποια εγγλέζικα -δήθεν- ροκ συγκροτήματα.
(myspace.com/bulletsandoctane)

Merauder - God Is I
Οι Merauder είναι μια από τις πιο γνωστές Νεοϋρκέζικες hardocre μπάντες που έγιναν αρκετά γνωστοί στην Ευρώπη, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν εταιρεία στην Αμερική(!) και τα άλμπουμ τους κυκλοφόρησαν τελικά από την ευρωπαϊκή εταιρεία Century Media. Έξι χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά τους, επιστρέφουν με το νέο, τέταρτο άλμπουμ που τιτλοφορείται God Is I. Αυτή ήταν η ευχάριστη επιστροφή που λέγαμε παραπάνω, για αυτό το γκρουπ που έχει περάσει πολλά. Οι διαθέσεις παραμένουν ίδιες λες και δεν πέρασε μια μέρα. Ρυθμικό, groovy, με βαρβάτο ήχο hardcore και γρήγορα ενίοτε ξεσπάσματα. Πολύ καλό άλμπουμ και όχι μόνο για τους φίλους του είδους.
(myspace.com/merauder)

Δεν υπάρχουν σχόλια: