Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Kultur Shock - Integration

Γνωρίσαμε το βαλκανοπάνκ συγκρότημα των αμερικανο-βουλγαρο-σερβο-βόσνιων Kultur Shock από τη περυσινή συναυλία στις Γιορτές της Γης στη Βλάστη. Φέτος επιστρέφουν με καινούριο άλμπουμ που τιτλοφορείται Integration και σε λίγες μέρες (το Σάββατο 11/7 συγκεκριμένα) θα τους ξαναδούμε live στη Βλάστη.

Σε πολλά σημεία, η «παράνοια» των συνθέσεών τους θα σας φέρει στο μυαλό μια ανάμιξη από System of a Down με χάλκινα και βιολιά! Πάντως, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το καλύτερό τους άλμπουμ· αυτός ο τίτλος μάλλον πάει στο We Came to Take Your Jobs Away ή στο Kultura-Diktatura. Διαλέχτε και πάρτε. Βέβαια, μετά από μερικές ακροάσεις αρχίζεις και κουνιέσαι στους ρυθμούς τους και δύσκολα... συγκρατιέσαι. Το χαρακτηριστικό στο δίσκο είναι οι πιο δυναμικές συνθέσεις και οι ακόμα πιο περίπλοκοι ρυθμοί. Το βαλκανικό στοιχείο είναι φυσικά έντονο σε όλη τη διάρκεια του δίσκου και πολλές μελωδίες σε κάνουν και αναρωτιέσαι «τι μου θυμίζει αυτό τώρα;». Και αν δώσετε προσοχή στο τραγούδι Balcchanalia, θα ακούσετε και αρκετούς στίχους στα ellinika! Και μιας και είπαμε για στίχους, να πούμε ότι και δω ασχολούνται με τα ίδια κοινωνικο-πολιτικά θέματα: παγκοσμιοποίηση, μετανάστες, ταξικές διαφορές κ.λ.π.

Επισκεφθείτε (και ακούστε) το προφίλ τους στο μαϊσπέις και δείτε παρακάτω το καινούριο βίντεο-κλιπ που γύρισαν για το τραγούδι Rose:

Δεν υπάρχουν σχόλια: