Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007

NIN - Year Zero

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες (για την ακρίβεια, στις 17 Απριλίου) το νέο άλμπουμ για τον Trent Reznor και την παρεά του, τους Nine Inch Nails. Το άλμπουμ θα τιτλοφορείται Year Zero και θα είναι ένα concept-album, το οποίο περιγράφει μια εποχή 15 χρόνων από σήμερα (dystopian vision, όπως αναφέρανε οι ίδιοι, δηλαδή, το αντίθετο της ουτοπίας), η οποία δεν διαφέρει και πολύ από τη σημερινή.

Στο περιοδικό Rolling Stone, ο Ρέζνορ είπε ότι για τον ήχο του καινούριου άλμπουμ επηρεάστηκε από τις πρώτες δουλειές των Public Enemy: "a big inspiration [for the album's sound] would be early Public Enemy records - a collage-of-sound type of thing" όπως επίσης και από την ομάδα του Hank Shocklee, The Bomb Squad, ειδικά για τη δομή των στρώσεων των samples και των loop. Τόνισε, επίσης, ότι το άλμπουμ δεν θα είναι hip-hop, όπως δεν θα είναι και heavy, με την έννοια του heavy metal. Σε άλλες δηλώσεις του για το νέο άλμπουμ είπε ότι δεν θα είναι ένας φιλικός-για-τον-ακροατή δίσκος και ότι δεν θα μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό. Πρόσθεσε ότι σιχαίνεται τις μόδες και τις νέες τάσεις της ροκ μουσικής, και ειδικότερα το emo.

Εν αναμονή λοιπόν, δείτε το βίντεο κλιπ από το πρώτο single που κυκλοφόρησαν, με τίτλο Survivalism και πάρτε μια πρώτη γεύση:

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Λίγο πριν το Πάσχα

Δύο πρόβατα συζητούν για τη ζωή και τα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης, οπότε ρωτάει το ένα το άλλο:

Εσύ πιστεύεις στη ζωή μετά το Πάσχα;



Λίγο πριν το Πάσχα, λοιπόν, και δεν προλαβαίνω να γράψω τίποτα της προκοπής, οπότε μετά το ανεκδοτάκι να πω ότι την Κυριακή, 1 Απριλίου, θα κάνουμε τελικά το αφιέρωμά μας στην ελληνική σκηνή (μόνο στα αγγλόφωνα συγκροτήματα).
Δηλαδή, μιλάμε για Psycho Choke, Fragile Vastness, Inactive Messiah, Nightrage, Rotting Christ, Nightfall, On Thorns I Lay, Deus Ex Machina, Nightstalker, Firewind, Make Believe, Dark Nova, Septic Flesh, Less Than Human, Negative Creeps και άλλα, με ή χωρίς επίσημη κυκλοφορία...
Ανάμεσα, θα χώσουμε και την παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Pain of Salvation (όπως προαναγγείλαμε) και μετά... θα σας ευχηθούμε καλές γιορτές!

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007

Live στην Κοζάνη

Φαίνεται πως η ΠΑΛΜΥΡΑ, που ξανάνοιξε, βρήκε την σωστή συνταγή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη διοργάνωση ενδιαφέροντων συναυλιών. Λοιπόν, το προσεχές Σάββατο, 24 Μαρτίου του σωτήριου έτους 2007, εμφανίζονται στην πόλη μας οι Como Esta Loco από την Ξάνθη (η αφίσα είναι λίγο παλιότερης κοπής), οι οποίοι παίζουν ένα μίγμα hardcore-metalcore κτλ, οι Mindisease, από τη Θεσσαλονίκη και ένα ενδιαφέρον hip-hop ντουέτο, οι Professional SinnerZ. Κατεβάστε από το site τους τη διασκευή στο Paradise City των Eighteen Visions, οι οποίοι διασκεύασαν Guns 'n' Roses (πραγματικά, διασκευή στη διασκευή!).

Live στην Κοζάνη

Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Πώς έπρεπε να τελειώσουν !!

Ένα ενδιαφέρον και χαβαλετζίδικο site με πολύ ενδιαφέροντα βιντεάκια είναι και το How It Should Have Ended. Είναι αυτό που λέει ο τίτλος του. Πώς έπρεπε να τελειώσουν κάποιες ταινίες! Επειδή η επιτυχία μιας ταινίας εξαρτάται κατά 74,68% από το τέλος της! Φαίνεται πως η μόδα με καρτουνίστικες παρωδίες ταινίων καλά κρατεί (βλ. και τις ταινίες 30 δευτερολέπτων με τους Κούνελους!)

Δείτε παρακάτω (μέσω YouTube) πώς έπρεπε να τελειώσει ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (επίσης τσεκάρετε και το Se7en)!


Να μην ξεχάσω να αποδώσω ιδιαίτερη μνεία στον φίλο Παντελή, που μας φιλοξένησε (ή καλύτερα, ανέχτηκε) σπίτι του στην Αθήνα για τέσσερις μέρες και μας ενημέρωσε για τα άνωθεν βιντεάκια!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

Νέα Ζώνη Ασφαλείας

Υπερ-ζώνη πολλαπλής ασφάλειας