Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Σινε-μαραθώνιος!

Όπως λέει και ο τίτλος, ο σινεμαραθώνιος έλαβε χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ της Κυριακής! Μάλιστα! Προλάβαμε και βγήκαμε και για μερικές μπύρες και σφηνάκια το βράδυ του Σαββάτου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ποιες ταινίες παρακολούθησα; Αυτό είναι το θέμα μας.

Οι περιπέτειες του βαρόνου Μινχάουζεν: ανάμεσα από το Μπραζίλ και το Βασιλιάς της Μοναξιάς, άλλη μια ταινία μέσα από το πρίσμα του Terry Gilliam.
Baby Doll (Η κουκλίτσα): κλασική ταινία του Ηλία Καζάν σε πρωτότυπο σενάριο του Tennesse Williams.
Les Diaboliques (Οι διαβολογυναίκες): Ξεχάστε τη Sharon Stone και την αντίστοιχη ταινία του '96. Δείτε όπωσ-και-δήποτε την κλασική ταινία του '55.
Moby Dick: ανεπανάληπτη ερμηνεία από τον Gregory Peck στο ρόλο του Ahab, σε σκηνοθεσία John Huston και συμμετοχή στη συγγραφή του σεναρίου από τον συγγραφέα Ray Bradbury!
Hotel Rwanda: δεν κατάλαβα το νόημα της συμμετοχής του Joaquin Phoenix, καθώς ο άνθρωπος έπαιξε συνολικά... τέσσερα λεπτά!
Cache (Κρυμμένος): η τελευταία ταινία (μέχρι στιγμής) του Michael Haneke είναι, απλά, μια ταινία του... Michael Haneke! Δεν κατάλαβα, όμως, γιατί έπρεπε να ξαναγυρίσει το Funny Games σε αμερικάνικη εκδοχή; Δείτε το trailer της επερχόμενης ταινίας του, με τίτλο... Funny Games U.S.
Cloak and dagger: κατασκοπευτική, πολεμική αλλά βαρετή ταινία του '46, παρόλο την παρουσία του Gary Cooper και την υπογραφή του Fritz Lang στη σκηνοθεσία.
Ξυπόλητοι στο πάρκο: πολύ γέλιο, ειδικά από τους δεύτερους ρόλους που πλαισιώνουν τους Robert Redford και Jane Fonda!

Δεν υπάρχουν σχόλια: