Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ημέρα της μουσικής

Ναι, όντως! Και γω σήμερα το έμαθα, αλλά δεν μας πειράζει, έτσι; Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου σήμερα λοιπόν, καλό μήνα και καλή ημέρα μουσικής. Βρήκαμε (άλλο) ένα λόγο για να βγούμε να πιούμε καμιά μπύρα, χα!

Και ας κάνουμε ένα σχόλιο για τη σημερινή κατάσταση στη μουσική. Την οποία κατάσταση, εγώ σαν απλός ακροατής, τη βλέπω καλύτερη από ποτέ. Και δεν το παίζω αισιόδοξος. Από τη μία έχουμε πολλά (μα πολλά!) καινούρια ελληνικά συγκροτήματα τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας πλέον ηχογραφούν, βιντεοσκοπούν, προωθούνται και γνωρίζονται μέσω myspace, διοργανώνουν και παίζουν σε συναυλίες, τους μαθαίνει περισσότερος κόσμος απ' ό,τι παλιότερα. Θυμηθείτε μόνο τα ελληνικά συγκροτήματα που καταφέρανε να βγάλουνε και albums τη δεκαετία του '90: τα περισσότερα εξαφανίστηκαν, για να μην αναφερθώ στα υπόλοιπα που την ψάχνανε τότε.

Επίσης, τα μουσικά είδη έχουν γίνει από τη μία πάρα πολλά, αλλά, απ' την άλλη, όλο και πιο πολλά γκρουπάκια έχουν «γκρεμίσει» τις ταμπέλες και παίζουν ό,τι γουστάρουν. Ακούμε καλύτερη μουσική και δεν είμαστε αναγκασμένοι να εξαρτιώμαστε από τα γούστα των εκάστοτε διευθυντών των εταιρειών για να γνωρίσουμε κάποιο συγκρότημα. Και που να αρχίσει κάποιος να ασχολείται και με γκρουπάκια all over the world! Τέλος πάντων, αυτά τα ολίγα για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: