Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Ο τρελός κύριος Mike Patton

Mike Patton: ο τραγουδιστής των Faith No More και των Mr. Bungle, ο δημιουργός και ιθύνων νους των Fantomas και Tomahawk και προσφάτως του ηλεκτρικονικού-ροκ σχήματος που λέγεται Peeping Tom.

Αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί το τρίτο κατα σειρά άλμπουμ των Tomahawk με τίτλο Anonymous, αλλά εκεί που νομίζαμε ότι αυτό το γκρουπ ήταν το πιο "νορμάλ", ακούς το άλμπουμ και διαψεύδεσαι. Υπάρχουν φυσικά κάνα-δυό φυσιολογικά ροκ τραγούδια, αλλά τα περισσότερα έχουν την τρέλα του Patton. Σε σημεία νομίζεις ότι ακούς γιαπωνέζικη μουσική, αλλού ακούς κρουστά από ξεχασμένες μουσικές της ζούγκλας και κάπου-κάπου ροκ ξεσπάσματα και υποχθόνιες κραυγές στο υπόβαθρο. Γενικά, το άλμπουμ είναι μη-φυσιολογικό, αλλά αυτό είναι που μας ελκύει τελικά στις δουλειές του κυρίου Patton. Για πιο φυσιολογικές καταστάσεις, δοκιμάστε τους Peeping Tom και την περσινή τους παρθενική κυκλοφορία με συμμετοχές των Razhel, Nora Jones, Amon Tobin, Massive Attack και λοιπών άλλων. Και για ακόμα πιο τρελές καταστάσεις όμως δοκιμάστε τους Fantomas και ειδικότερα το άλμπουμ με τις κινηματογραφικές διασκευές, το The Director's Cut.

Παρακάτω, δείτε το βίντεο για το τραγούδι των Tomahawk με τίτλο Rape this Day, από το προηγούμενο (και πιο φυσιολογικό ροκ) άλμπουμ Mit Gas.

Δείτε και το βίντεο των Peeping Tom για το τραγούδι Mojo, για να πάρετε μια πρόγευση κι απ' αυτούς:

Δεν υπάρχουν σχόλια: