Σάββατο, 4 Αυγούστου 2007

Κουβέρ τέλος!

Λίγα αργά το έμαθα αλλά δεν πειράζει. Το παρουσιάζω για να ξέρουν τι συμβαίνει όσοι δεν το έχουν μάθει ακόμα. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

Σύμφωνα με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).
Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται αντί του κουβέρ) πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους Καταναλωτές να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30, για τα μέλη και 12:30 – 14:30, για τα μη μέλη.

Το μάτι μας έπεσε σ' αυτό από το macrowaves. Και μετά από αυτά, σας χαιρετάμε για λίγες μέρες για να πάμε να κάνουμε και εμείς κανά μπάνιο. Τσίου!

1 σχόλιο:

dimosthenis k είπε...

Δηλαδή να τους λέμε να βάλουν το κουβέρ στον πάτο τους???