Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006

Jack Black Strikes Back

Αν διαβάζει κανείς αυτό το ποστ και τυγχάνει φανατικός οπαδός του Μπουνιουέλ ή μόνο της νουβέλ-βαγκ, μπορεί να το προσπεράσει, τώρα!

Ο λόγος είναι ότι έκατσα και είδα πριν μερικές μέρες την ταινία Nacho Libre. Η υπόθεση θέλει έναν καλόγερο να προσπαθεί κρυφά να γίνει παλαιστής του κατς! «Καλά τώρα, ταινία με υπόθεση κατς; Πού βρισκόμαστε;», θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος. Πρέπει να πω επίσης ότι αν η ταινία είχε άλλον πρωταγωνιστή, πέραν του κυρίου(;) Jack Black, η ταινία απλά δεν θα βλέπονταν! Τώρα όμως γελάς με τη φάτσα του Black, γελάς με τη «χαλασμένη» προφορά των αγγλικών του, γελάς με τις ατελείωτες γελοιότητές του, γελάς με τους απίστευτα κακάσχημους συμπρωταγωνιστές του, γελάς με τα αυτοσχέδια τραγούδια του. Η ταινία μπορεί να σε κάνει να ξεσκάσεις για 85 λεπτά και αυτή είναι η όποια... αξία της.

Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος επί του θέματος, αλλά τυγχάνω θαυμαστής του εν λόγω... μπάρμπα. Και επειδή σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει η ταινία Tenacious D in: The Pick of Destiny (δείτε το trailer), καλά θα κάνετε να προετοιμαστείτε (2 χτυπήματα από τον Black φέτος εναντίον της κουλτούρας!). Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Tenacious D είναι το προσωπικό συγκρότημα που διατηρεί ο Black με το φίλο του Kyle Gass. Δείτε το βίντεό τους Tribute (που όταν κυκλοφόρησε το 2001, λίγοι ήξεραν το ποιών τους) και το ομώνυμο (Pick of Destiny) από την ταινία, για να μπείτε σιγά-σιγά στο κλίμα. Αν πέσει στα χέρια σας, ακούστε ολόκληρο το soundtrack της ταινίας (ή, αλλιώς, το 2ο άλμπουμ του γκρουπ), το οποίο μπορεί από μόνο του να σας φτιάξει τη διάθεση για όλη την ημέρα! (infos: στο τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ, Kickapoo, συμμετέχουν οι Meat Loaf και Dio, και σε ένα άλλο ο Dave Grohl).

Όσοι θέλουν κι άλλο Jack Black, ας ψάξουν τις παρακάτω ταινίες (πέρα από το School of Rock και τον κύριο King Kong):
  • Orange County (όπου παίζει τον «γεια σου» αδερφό του πρωταγωνιστή. Δώστε βαρύτητα στα extras)

  • High Fidelity (όπου δουλεύει στο δισκάδικο του John Cusack)

  • Cradle Will Rock (μικρή συμμετοχή με τον Kyle Gass, όπου ζητάνε από τον Bill Murray να τους μάθει τα μυστικά των εγγαστρίμυθων)

  • The Cable Guy (ναι, ο Κολλιτσίδας με τον Jim Carrey, είχε έναν μικρό ρόλο εκεί).

  • 1 σχόλιο:

    uncle είπε...

    Το Soundtrack του Tenacious D in: The Pick of Destiny, είναι και γαμώ. Φαντάζομαι πως θα είναι η ταινία!!