Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Fates Warning 19-Οκτ-2013

Club Eightball, Θεσ/νίκη, 19 Οκτωβρίου 2013
support: Wardrum

Parallel lives running parallel with you
To the point where our horizons divide
My opinion is just a point of view
And your position is the other side

Βόλτα-αστραπή στη Θεσσαλονίκη με τους κλειστούς δρόμους από τον ημιμαραθώνιο και την εκνευριστικά μποτιλιαρισμένη κίνηση στους δρόμους, για να δει ο υπογράφων τους αμερικανούς prog-metallers για πρώτη φορά, με οδηγό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τον Όμηρο που τους έβλεπε για τρίτη!

Και τι είδαμε από τους Fates: λυρισμό και δυναμισμό, με best-off setlist, έναν εκπληκτικό ερμηνευτή, βιρτουόζους μουσικούς, σε γενικές γραμμές καλό ήχο... τι άλλο να επιθυμήσει κανείς; Τα τεχνικά προβλήματα με το μπάσο στα δύο τελευταία τραγούδια ευτυχώς επιλύθηκαν σχετικά γρήγορα. Το κοινό συμμετείχε τραγουδώντας τους στίχους στα πιο διάσημα τραγούδια. Σχετικά μικρός ο χώρος του Eightball για το γκρουπ, αλλά φάνηκε πιο «ζεστός» και οι αντιδράσεις του γκρουπ το επιβεβαίωσαν.
(setlist)

Για τους Wardrum: αφού το μεγάλο ηλικιακά -κατά κύριο λόγο- κοινό που έχει έρθει για τους Fates, σου δίνει ζεστό χειροκρότημα μετά από κάθε τραγούδι, κόψε τις επάρσεις και τις ατάκες του τύπου "Είστε ψόφιοι!". Know your crowd, do your best and shut up. Αλλά, όπως γράψαμε και στην αρχή, my opinion is just a point of view.

Δεν υπάρχουν σχόλια: