Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μουσικές για το 2013 και οι Audrey Horne

Υπάρχουν κάποιες χρονιές που κυκλοφορούν μαζικά άλμπουμ από "μεγάλα" και φτασμένα συγκροτήματα. Κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και φέτος, είτε πρόκειται για παλαίμαχους της δεκαετίας του '70, είτε για τα μεγάλα γκρουπ από τα 80's που συνεχίζουν ακόμη, είτε για σχήματα που εμφανίστηκαν στα 90s και συνεχίζουν με επιτυχία ως και σήμερα.

Από τους παλαίμαχους, έχουν ανακοινώσει ότι θα βγάλουν νέο δίσκο οι Black Sabbath με τον κύριο Όζι στα φωνητικά. Επιστροφές αναμένουμε κι από σχήματα της δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή τους Metallica, Megadeth, Bad Religion, Fates Warning, Sodom, ακόμα κι από τους θρυλικούς Warlord! Από τα σχήματα των 90s αναμένεται να γίνει ένας μικρο-χαμός: Dream Theater, Pearl Jam, Clutch, οι σουηδοί Entombed, Spiritual Beggars, Amon Amarth και Dark Tranquillity, οι γείτονές τους Amorphis, αλλά και οι δικοί μας Rotting Christ και Nightfall. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως θα έχει να ακούσουμε τι έχουν να προσφέρουν οι επανασυνδεδεμένοι Carcass στο σκληρό ήχο το 2013 αλλά και τι άλλο έχω να πουν οι Tool, αν αποφασίσουν να μας τιμήσουν με δισκογραφική παρουσία φέτος. Μεγάλο ενδιαφέρον (για τους πιο φανατικούς) θα έχει επίσης η κυκλοφορία του δίσκου με ακυκλοφόρητο υλικό των Control Denied, αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τα νομικά προβλήματα με την οικογένεια του Chuck Schuldiner. Από τα νεότερα σχήματα, ο υπογράφων αναμένει με ενδιαφέρον τις νέες δουλειές των Kvelertak, Alter Bridge, Protest the Hero, Biffy Clyro, Volbeat, Heaven Shall Burn αλλά και των Leprous, που με είχαν εντυπωσιάσει προ διετίας. Όσον αφορά τους Hatebreed, ο δίσκος είναι διαθέσιμος για προακρόαση και τα σχόλια δικά σας.

Όσοι αρέσκονται να ακούν καινούρια πράματα μόνο από τα γνωστά ονόματα του χώρου, έχουν πολλά πράματα να περιμένουν φέτος. Αν και κατά 70% (για τον υπογράφοντα) αυτές οι νέες κυκλοφορίες θα είναι απλά ανεκτές και κατά 100% θα ακουστούν οι απόψεις "καλύτερα τα παλιά τους άλμπουμ". Ευτυχώς, για τους λίγους που αρέσκονται να ψάχνουν καινούρια πράματα, βγαίνουν κάθε χρόνο νέοι δίσκοι από ενδιαφέρονται ως άριστα συγκροτήματα. Κάπου ανάμεσα (με κλίση προς το "άριστα") βρίσκονται και οι νορβηγοί hard-rockers Audrey Horne, που έχουν κάνει σχετικό πάταγο στα διάφορα μουσικά μίντια. Το εναρκτήριο τραγούδι Redemption Blues τους νέου τους δίσκου δεν αφήνει και πολλές αμφιβολίες. Αν ζήσουμε άλλα 30-40 χρόνια, αυτό το βίντεο θα βλέπουμε για να ξανανιώσουμε!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικά οι μπλαμεταλερς ροκάρουν άσχημα!! δισκάρα το audrey horne!! ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιες μπάντες!!!
όμηρους

zisis είπε...

Καλά που μου το 'πες κατ' ιδίαν, επειδή δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι... ντιπ.
:-)

livewire είπε...

Αφού έχεις το σθένος και περιμένεις Κβέλερτακ(θα απογοητευτείς, φοβάμαι) βάλε στην πυξίδα σου και τους Νορβηγούς "Man the Machetes".

http://youtu.be/1TVKzZwL1Ps

Καλή χρονιά είπαμε? Δεν είπαμε!

zisis είπε...

Εύκολος είμαι, Νίκο, δεν νομίζω να απογοητευτώ ιδιαίτερα από Κβέλερτακ!

Ωραίοι και οι άλλοι. Θα τους ψάξω περισσότερο.
Cheers (και καλή χρονιά)
:-)