Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ανασκόπηση 2012: ελληνόφωνη σκηνή

Ξεκινάμε σιγά-σιγά τις ανασκοπήσεις που θα είναι αρκετές, έτσι, για να χωρέσουν όσο πιο πολλά πράματα!

Από την ελληνόφωνη σκηνή ασχολούμαστε μόνο με τα ανεξάρτητα συγκροτήματα. Όπως και τις άλλες χρονιές, έτσι και φέτος υπάρχουν αρκετές κυκλοφορίες, αλλά οι τρεις παρακάτω ήταν αυτές που μας κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον ή, πολύ απλά, μας ξεσήκωσαν.

Antimob
Πρώτοι και με διαφορά οι Antimob που μας ταρακούνησαν όσο δε λέγεται! Πήρανε το demo που βγάλανε το Μαΐο, το ξαναμίξαραν και το κυκλοφορούν σε βινύλιο. Ηχογράφηση και παραγωγή από τον Robin Völkert, κιθαρίστα των γερμανών The Now-Denial, που τελευταία ασχολείται μόνο με ηχογραφήσεις. Έξι Τα οχτώ τραγούδια του δίσκου, που κυκλοφορεί μόνο σε βινύλιο, μπορείτε να τα ακούσετε στο παρακάτω λινκ. Πολύ απλά, θα σας στείλουν αδιάβαστους.
antimob.bandcamp.com

Ατοπία
Πολύ πρόσφατη ανακάλυψη είναι το νέο σχήμα με το όνομα Ατοπία. Με μέλη από Ανατέλλοντο Τρόμο, η μίξη κιθαριστικών ριφ και ριφ από... βιολί (ή τσέλο;) είναι πανέξυπνη και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα. Ακούστε και κατεβάστε δωρεάν από το μπλογκ του συγκροτήματος.
atopia2012.blogspot.gr

Dirty Wombs
Το νεαρό σχήμα των Dirty Wombs από την Πάτρα, με το hardcore/crust ύφος, κυκλοφόρησε τη δουλειά του με τίτλο We Rise μόνο σε κασέτα(!!). Παρόλο που έχουν και αγγλόφωνο στίχο, τα λίγα ελληνόφωνα τραγούδια μάς αναγκάζουν να τους τοποθετήσουμε σ'αυτή τη μικρή λίστα. Γνωρίστε/ακούστε/κατεβάστε στα παρακάτω λινξ.
dirtywombs.blogspot.gr
dirtywombs.bandcamp.com

Επανασύνδεση της χρονιάς ;
Λίγο η οικονομικο/κοινωνική κρίση, λίγο η άνοδος της φασιστικής δεξιάς, λίγο οι αναπολήσεις του παρελθόντος, οι επανασυνδέσεις στον hardcore/punk ελληνικό κύκλο έγιναν πολύ της μόδας. Αυτή που ξεχωρίζουμε είναι της Αρνητικής Στάσης. Πέρα από το live στο Αν, δεν ξέρω αν θα ετοιμάσουν και νέα δισκογραφική δουλειά. Τουλάχιστον εμείς στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουμε το live στη Θεσσαλονίκη, όπως προανήγγειλε το ίδιο το γκρουπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: