Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Candlemass - Psalms for the Dead

Ομηροπρόταση revisited μετά από πολύ καιρό λόγω μαθημάτων και εξετάσεων, οπότε σήμερα τσεκάρουμε το καινούριο και μάλλον τελευταίο πόνημα των θεών Candlemass. Επικούρα του κερατά, θεόρατες κιθαριστικές μελωδίες και ένας Robert Lowe από άλλο πλανήτη να θυμίζει τις συγκλονιστικές στιγμές των Solitude Aeturnus. Τα θέματα στις κιθάρες είναι classic Candlemass, αργόσυρτα και dooμιάρικα! Σίγουρα δεν θα πρέπει να μπούμε σε διαδικασία συγκρίσεων με το ένδοξο παρελθόν, οι μελωδίες είναι εκεί όμως καλώντας σε να τις σιγοτραγουδήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα live τους έκαναν μεταγραφή τον Mats Leven δίνοντας μια Krux διάσταση στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Ηθικό συμπέρασμα; Ακούστε το δίσκο βράδυ, με ανοιχτά παράθυρα, παγωμένο κρασί στο μπαλκόνι και αφήστε τους γείτονες να γκαρίζουν!! Εγώ πάντως θα βγάλω από τη ναφθαλίνη το Epicus Doomicus Metallicus μπλουζάκι μου. Οι πατέρες απλά μίλησαν, άναψαν τα κεριά και έψαλλαν τους ψαλμούς των νεκρών...

Όμηρος

Υ.Γ. 1: Θα τα πούμε σύντομα με ένα ακόμα review.
Υ.Γ. 2: Διαφωνίες, μπινελίκια και λοιπές δημοκρατικές αντιδράσεις είναι δεκτές!!!

4 σχόλια:

zisis είπε...

Εγώ έχω μία διαφωνία: καλοκαιρινή διάθεση και Candlemass μού φαίνονται ολίγον τι ασύνδετα! Άποψη μου, δηλαδή, μην τρελαθείτε κιόλας.
:-)

Ανώνυμος είπε...

δεκτή η παρατήρηση!! κάπου διάβασα για morbid, kreator και nile το χειμώνα!!!

zisis είπε...

Εδώ μια πρώτη γεύση:
http://www.metalstorm.net/events/news_comments.php?news_id=16905

Έχει πολλά κενά το Νοέμβρη και αρχές Δεκέμβρη. Αλλά όπως συνηθίζεται στο ελλαδιστάν, θα μας φέρουν μόνο τους Kreator μια μέρα και σε άλλη ημερομηνία τους Nile! Έτσι, για διπλή αρπαχτή!

Ανώνυμος είπε...

όντως έχεις δίκιο, μακάρι να παίξει όλο το πακέτο!! ανέμενε τηλ για κόφι και άκου καινούριο nile, σπέρνει πανικό!!!