Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Sepultura 30-Μαϊ-2012

Boxx live stage, Ιωάννινα, 30 Μαΐου 2012

Έχοντας χάσεις τις προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας (το '92 ήμουν πιτσιρίκος, το 2005 φαντάρος ενώ το 2007 η συναυλία έπεφτε καθημερινή και το "Dante XXI" δεν με ενθουσίαζε τόσο ώστε να παρευρεθώ), είχα τελικά μεγάλη αγωνία για να δω το αγαπημένο συγκρότημα, έστω και με καθυστέρηση. Ειδικά, μετά την κυκλοφορία του πολύ καλού Kairos και το γεγονός ότι θα έρχονταν στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων (να'ναι καλά η Εγνατία!). Και... απλά έσπειραν τον όλεθρο! Οι βραζιλιάνοι ήρθαν στη μικρή επαρχιακή πόλη και τη... σάρωσαν!

Είκοσι τραγούδια από όλες τις εποχές του γκρουπ. Τέσσερα καινούρια τραγούδια για να προωθήσουν το "Kairos" που, όπως είπε ο Andreas Kisser, μαζί με το "ευχαριστώ" είναι οι δύο ελληνικές λέξεις που ξέρει μόνο. Τρία τραγούδια από το "Arise" και άλλα τόσα από το "Roots", στα οποία έγινε χαμός. Δύο από το "Chaos AD", ένα Inner Self από το "Beneath...", ένα περίεργο medley από το "Schizophrenia" που ταρακούνησε όλες τις παλιοσειρές, τη διασκευή στο Just One Fix των Ministry και λίγα ακόμα από την Derrik Green εποχή.

Ο οποίος είναι ένας πληθωρικός, πανύψηλος frontman που δεσπόζει πάνω στη σκηνή. Ο Kisser έδινε ρεσιτάλ στην κιθάρα και ο γκριζομάλλης Paulo Jr. στο μπάσο συμμετείχε... με τον τρόπο του. Ο νέος ντράμερ; Φαινόμενο! Ο νεαρός Eloy Casagrande απέδωσε άψογα όλα τα τραγούδια, κοπανώντας ανελέητα με εκπληκτική δύναμη και νεύρο. Μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Ήχος; Όλα στην τσίτα. Βούιζαν τα αυτιά μας για δυο μέρες. Τα φωνητικά ήταν λίγο χαμένα σε πολλά σημεία, αλλά αυτό δεν μας επηρέασε και πολύ. Ο (διψασμένος;) κόσμος συμμετείχε συνεχώς και φώναζε τους στίχους. «Έπεφτε ξύλο» στη μικρή αρένα και όλοι χτυπιόντουσαν μέχρι και τον εξώστη. Είχα αρκετό καιρό να δω το κοινό να φωνάζει το γκρουπ να βγει για encore και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, ειδικά αν αναλογιστείς ότι στα τελευταία live που πήγαμε η προσέλευση του κόσμου ήταν απλά τραγική.

Το μοναδικό μειονέκτημα; Μόνο ένα κι αυτό ήταν η μικρή σκηνή του κλαμπ που ανάγκασε την μπάντα να είναι λίγο στατική. Και ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τα οποιαδήποτε support, αφού δεν χωρούσε έξτρα εξοπλισμός στη σκηνή πέρα από αυτά των Seps. Για τόσο μικρό εισιτήριο και τόσο μεγάλο όνομα, δεν μας ένοιαξε καθόλου. Όσοι επέλεξαν να μην έρθουν, αυτοί έχασαν.

Sepultura setlist
Dead Embryonic Cells βίδεον


Υ.Γ.: Κουραστική η μισο-ήμερη (το μισό του μονοήμερη;) εκδρομή μεν, πανέμορφη και αγχολυτική όμως. Αν και ήμασταν σε πλήρη απαρτία, μας έλειψε ο ξενιτεμένος πλέον έταιρος συναυλιακός παρτενέρ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το roots αφιερωμένο στο ξενιτεμένο κουμπάρο μου...επικό λαιβ
ομηρος

zisis είπε...

Η Σούλα είπε ότι ο Derrik Green μοιάζει με τον ηθοποιό που έπαιξε τον Uruk-hai στα Lord of the Rings!
Χαχαχα!!!

http://images.wikia.com/lotr/images/3/30/1auruk-hai.jpg

Ανώνυμος είπε...

respectz για την παρατήρησή της χαχαχα!!! ολόιδιος είναι ο άσχημος!!

Ανώνυμος είπε...

esteila omws sinavliako sms e!
me kapoio tropo edwsa pali to paron \m/
Twra Red Hot!

dim