Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Της χαρντ-ροκιάς το κάγκελο

Να ανακηρύξουμε το 2012 ως την καλύτερη (ή πιο «γεμάτη», αν θέλετε) χρονιά για το χαρντ-ροκ; Μπορεί να τα παραλέμε, αλλά τι άλλο να υποθέσει κανείς έτσι όπως εμφανίστηκαν τους τελευταίου μήνες όλες αυτές οι νέες κυκλοφορίες!

Και πέρα από τους Halestorm (που αναφέραμε σε προηγούμενο ποστ) έχουμε επίσης τους Shinedown, το πιο εμπορικό από όλα τα γκρουπ σ'αυτό το ποστ. Από τη νέα τους δουλειά με τίτλο Amaryllis δείτε/ακούστε τα πρώτα βίντεο των τραγουδιών Bully και Unity.

Ο μεγάλος Slash επέστρεψε με νέο και πιο σοβαρό άλμπουμ (χωρίς μυριάδες συνεργασίες, δηλαδή). Έχοντας τον Myles Kennedy (Alter Bridge) στα φωνητικά να αποδίδει εκπληκτικά, παρουσιάζει ένα ωραίο για το είδος άλμπουμ. Πρώτο βίντεο μέσα από το Apocalyptic Love το You're a Lie.

Ο ντράμερ Mike Portnoy (πρώην Dream Theater) ψάχνει συγκρότημα για να στεριώσει. Έφτιαξε άλλο ένα project μαζί με τους Russell Allen (Symphony X) και John Moyer (Disturbed), το οποίο ονόμασαν Adrenaline Mob. Αν κάποιος πίστευε ότι θα παίζουν progressive, έπεσε πολύ έξω! Δείτε/ακούστε απλά το βίντεο για το τραγούδι Indifferent.

Σε παρόμοιο επίπεδο μπορούμε να τοποθετήσουμε και τη συνεργασία του παλαίμαχου ντράμερ Vinny Appice (Dio, Black Sabbath) με τον μπασίστα Rex Brown (Pantera, Down), τον κιθαρίστα Mark Zavon (Ratt, W.A.S.P.), έχοντας για τραγουδιστή τον Jason "Dewey" Bragg (Pissing Razors) υπό την ονομασία Kill Devil Hill. Κυκλοφόρησαν το ομότιτλο δισκάκι και παρακάτω δείτε/ακούστε το Strange.

Επέστρεψαν και οι Ugly Kid Joe, το μοναδικό ίσως hard-rock γκρουπ που είχε επιτυχία στη δεκαετία του '90 (μετά τους G'n'R), την εποχή δηλαδή που το grunge σάρωσε τα πάντα. Αρκετά μεγαλύτεροι (ηλικιακά) πλέον επανασυνδέθηκαν, ετοιμάζονται για συναυλίες και παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο Devil's Paradise (η οποία είναι λίγο... αδιάφορη).

Για το τέλος, παραθέτω τους Viza. Το ξέρω ότι δεν ανήκουν σ'αυτήν την... ταμπέλα, αλλά είπα να τους προσθέσω κάπως κι αυτούς. Ο νέος δίσκος ονομάζεται Carnivalia και κυκλοφόρησαν σε βίντεο το ομότιτλο τραγούδι, που ανοίγει το δίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: