Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Inside It Grows

Μία ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς αποτέλεσε η γνωριμία με το one-man συγκρότημα που ακούει στο όνομα Inside It Grows και τον δίσκο που είχαν κυκλοφορήσει on-line. Όλα αυτά στο Φλεβάρη που μας πέρασε. Η έμπνευση είναι αστείρευτη και η όρεξη για δημιουργία ακόρεστη, οπότε ο δημιουργός John T. ετοίμασε δύο(!) κυκλοφορίες σε πολύ μικρό διάστημα, ένα EP και ένα full length δίσκο, τα οποία παρουσιάζουμε παρακάτω.

Setrohia
Το EP με τίτλο Setrohia κυκλοφόρησε το Μάιο. Περιλαμβάνει έξι τραγούδια με έντονη μελαγχολική ατμόσφαιρα, ακουστικά αρπίσματα που εναλλάσσονται με δυναμικές heavy εξάρσεις και ανάλογα πράττουν τα μελωδικά και brutal φωνητικά. Εν ολίγοις, το EP ακολουθεί doom μονοπάτια. Το τραγούδι "Beauty lives in broken mirrors" με τη χαρακτηριστική γραμμή του μπάσου και τα αρπίσματα ξεχωρίζει, αν και αυτό είναι φυσικά εντελώς υποκειμενικό.




Slaves of Saints
Και μέσα σε λίγους μήνες, ο John T. κυκλοφορεί το πρώτο full length άλμπουμ, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, με έντονα, συναισθηματικά ρεφραίν (γιατί όχι;) με πολλές μελωδικές γραμμές, κοφτερές κιθάρες, πολλές εναλλαγές στους ρυθμούς και την ένταση. Από την επιβλητική εισαγωγή του "A Bloodred Mist", που ανοίγει το άλμπουμ, και το ξέσπασμα που ακολουθεί μέχρι το τελευταίο instrumental τραγούδι "Fire Dragons", οι οπαδοί του σκληρού ήχου θα απολαύσουν δέκα heavy τραγούδια με πολλά doom στοιχεία, heavy riffing και μελωδικές κιθαριστικές γραμμές. Τα φωνητικά ανέλαβε ο Mike των Lucky Funeral και τα σολαρίσματα σε κάποια τραγούδια έγραψε ο Γιώργος Σταυρουλάκης. Το μοναδικό μειονέκτημα θα έλεγα ότι είναι η χρήση μη φυσικών τυμπάνων, όχι ότι το αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα αυτό.

Εν κατακλείδι: επενδύστε μόνο με €6 σε μια αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλουν οι Inside It Grows, οι οποίοι κινούνται σε νέα, πρωτόγνωρα για την ελληνική σκηνή μονοπάτια, όσον αφορά την προώθηση και την απεξάρτηση από δισκογραφικές. Αν πάλι δεν σας ενθουσιάζουν, δικό σας πρόβλημα.

(Ακούστε ή/και αγοράστε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: