Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Heaven Shall Burn - 2Απρ2011

Club Eightball, Θεσσαλονίκη, 2 Απριλίου 2011
support: Margin Of Existence, Karma Violens, Dagger Of Betrayal


Η πεντάδα ετοιμάστηκε από νωρίς και ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη με τον απογευματιάτικο ήλιο και έξτρα παρέα τον Άνιμαλ που άφησε το στίγμα του στα διόδια. Σκοπός ήταν, φυσικά, να δούμε τους γερμανούς Heaven Shall Burn, ένα χρόνο μετά την περσινή τους αναβολή αλλά και να σπάσουμε λίγο τη ρουτίνα και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της Τεφρούπολης.

Μετά τους καφέδες στο κέντρο και τη μικρή βόλτα προς αναζήτηση του καλύτερου ταχυφαγίου, οδεύσαμε προς το Eightball με συνοδεία ελαφράς βροχής. Όταν μπήκαμε, είχαν ήδη ξεκινήσει οι Dagger Of Betrayal. Ένα νεαρό metalcore σχήμα, που είχε όρεξη αλλά και λίγα μικρά (λίγα λέω) προβλήματα στο δέσιμο. Γενικά ήταν αξιοπρεπής και άνοιξαν τη βραδιά έτσι όπως έπρεπε.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι αθηναίοι Karma Violens παρουσιάζοντας το δικό τους στυλάκι από deathcore με ολίγα grind στοιχεία και πολλές Slayer-επιρροές. Ενεργητικοί πάνω στη σκηνή, με βαρβάτο ήχο, ξεσήκωσαν το κοινό βάζοντάς τους και σε ένα μικρό wall of death και απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα στη διασκευή "Symptoms of the Universe" (των Black Sabbath αλλά με την... οπτική των Sepultura) όπως και μετά το εμπνευσμένο ποτ-πουρί από τα "Freezing Moon" (Mayhem), "I Am The Black Wizards" (Emperor) και το κλείσιμο (νομίζω) του "Domination" (Pantera).

Τρίτο και τελευταίο support σχήμα οι Margin Of Existence που από την πρώτη νότα φάνηκε ότι αγαπάνε The Haunted και λατρεύουν τη σουηδική σκηνή. Αφού σε μια φάση λέγαμε ότι ακούμε το νέο άλμπουμ των Haunted έτσι όπως δεν το κυκλοφόρησαν ποτέ! Για να αποδώσω όμως τα του καίσαρι τω καίσαρι, τα παιδιά είχαν επαγγελματική παρουσία, ήταν δεμένο ως σύνολο, με πολύ καλό ήχο, και τα τραγούδια τους ήταν καλοδουλεμένα, επαγγελματικά θα έλεγα, και πολύ ενδιαφέροντα. Η διασκευή στο "Slaughter of the Soul" των At The Gates ξεσήκωσε τον κόσμο μαζί με τον υπογράφοντα και ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τις άνωθεν σκέψεις μου. Με αρκετή δουλειά πάντως, θα ακούσουμε ξανά γι'αυτούς στο μέλλον.

Και αν ως εκείνη τη στιγμή το κοινό φαινόταν να παρακολουθεί στωικά τα support, ήταν επειδή περίμενε απλά να έρθει η ώρα για το κυρίως πιάτο. Οι Heaven Shall Burn ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσιάσανε στο αρκετά γεμάτο και κυρίως ανδροκρατούμενο κλαμπ μαθήματα σκηνικής παρουσίας, σεμινάριο επαφής με το κοινό, μουσικής βαρβατίλας, μετάδοσης ενέργειας ένθεν και ένθεν. Ο κόσμος φυσικά άλλο που δεν ήθελε! Χτυπιόταν και συμμετείχε στους στίχους από το "Endzeit" που άνοιξε το σόου μέχρι τη διασκευή "Black Tears" των Edge of Sanity που έκλεισε το κυρίως μέρος, για να ακολουθήσουν δύο ακόμα τραγούδια στο encore. Το μενού είχε απ'όλα φυσικά: stagediving, circle pits και wall of death στο αναμενόμενο τραγούδι "Voice of the Voiceless". Αλλά και ένα μικρό διάλειμμα επειδή ο τραγουδιστής χτύπησε το πόδι του! Εν τέλη, αυτοί που τους έβλεπαν για πρώτη φορά «πήραν το μάθημά τους» αλλά κι αυτοί που τους είχαν ξαναδεί, επιβεβαίωσαν απλά το απίστευτο συναυλιακό εκτόπισμα του συγκροτήματος.
Υ.Γ. 1: Λάθος στάση για «βρώμικο» αλλά αφού ούτε αυτό μας πείραξε, όλα καλά!
Υ. Γ. 2: Σαν πολλά να είναι τα 3 support σχήματα. Τα καημένα γκρουπάκια ήθελαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, αλλά αυτός κρατούσε δυνάμεις για το μεγάλο όνομα.
Υ. Γ. 3: Ξέχασα να αναφέρω τον τύπο που ανέβηκε και τραγούδησε με τους Karma Violens ντυμένος... πεταλουδίτσα! Επειδή εμείς είμαστε από επαρχία, να ρωτήσω, τι ήταν πάλι αυτό;!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγάλη μπάντα..στο είχα πει!!!
τσέκαρε την ταινία σχετικά με τη maria magdalene scholl από την οποία έχουν αντλήσει πολλά σχετικά με τις κοινωνικοπολιτικές τους θέσεις..

In the end our idea will overcome all barriers...

xnomirox

zisis είπε...

Playlist:

Endzeit
Counterweight
Profane Believers
Trespassing the Shores of Your World
The Omen
Voice Of The Voiceless
I Was I Am I Shall Be
Return to Sanity
Whatever It May Take
Black Tears
(Edge of Sanity cover)
Encore:
The Weapon They Fear
Behind A Wall Of Silence