Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Σόλο τραγουδιστές και ο Μπαχ

Sebastian Bach - Angel DownΟ αρχικός τίτλος του ποστ ήταν The singer not the song (άσχετος;). Μη δίνεται και πολύ σημασία... Θα ασχοληθούμε όντως με τραγουδιστές, οι οποίοι όμως παράτησαν, ή απολύθηκαν, ή εγκατέλειψαν τα συγκροτήματά τους και ακολούθησαν σόλο καριέρα. Και η αφορμή για αυτό το ποστ ήταν η κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του κυρίου Sebastian Bach με τίτλο Angel Down.

Ο λαός πολύ σοφά λέει ότι ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του. Έτσι, μπορεί να πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια από την εποχή που τραγουδούσε στους Skid Row, αλλά φαίνεται ότι ο κύριος Μπαχ (γεννηθείς με το όνομα Sebastian Philip Bierk) το 'χει ακόμα μέσα του. Εν τάχει, η κυκλοφορία είναι αρκετά καλή, στο hard rock ύφος του Slave of the Grind, όπως το περιμένατε εξάλλου, και με μερικά πιο heavy τραγούδια για να νοστιμίζει το πράμα. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Axl Rose σε τρία τραγούδια (αυτός όμως πότε θα βγάλει το άλμπουμ των Guns N' Roses;).



Τα ίδια (ή παρόμοια) έχουν πράξει όμως και οι παρακάτω τραγουδιστές (ή μη):
Chris Cornell
Ένα σόλο άλμπουμ μετά τη διάλυση των Soundgarden (Euphoria Morning) και ένα μετά τη διάλυση των Audioslave (Carry On). Σε δουλειά να βρισκόμαστε...
Jerry Cantrell
Μετά το ρόλο του ως κιθαρίστας στους Alice In Chains, είπε να το παίξει και τραγουδοποιός. Τσεκάρετε το Degradation Trip.
Billy Corgan
Είπε κι αυτός να δοκιμάσει την τύχη του. Μήπως άκουσα να λέει κανείς ότι οι Smashing Pumpkins ή οι Zwan του περιόριζαν το δημιουργικό πεδίο; Ακούστε το The Future Embrace και κρίνετε μόνοι σας. Δεν ξέρω αν η ψιλο-εμπορική αποτυχία του οδήγησε στην επαναδραστηριοποίηση των Smashing, λέμε τώρα...
Bruce Dickinson
Αυτός ο κύριος βαρέθηκε (προς στιγμήν) τους Iron Maiden αλλά μάλλον αυτός κέρδισε μουσικά (βγάζοντας μεταξύ άλλων δύο φοβερά άλμπουμ, Accident of Birth και The Chemical Wedding - να 'ναι καλά ο Roy Z) και οι Maiden χάσανε κυκλοφορώντας πολλές μετριότητες με το νέο τους τραγουδιστή, μέχρι που ξαναγύρισε ο ίδιος ο Bruce πίσω στους Maiden.
Rob Halford
Άλλος που δεν μπορούσε να βγει τόσο νωρίς στη σύνταξη και δεν επαναπαύθηκε. Έφτιαξε και διέλυσε αρκετά σχήματα (Fight, 2wo, Halford) και έβγαλε διάφορα άλμπουμ αλλά τελικά γύρισε πάλι πίσω στους Judas Priest. Είπε κανείς τίποτα για reunion μόδα;
Sandra Nasic
Η μία από τις δύο φετινές περιπτώσεις είναι η τραγουδίστρια των (πρώην) Guano Apes, η οποία έβγαλε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο The Signal. Ελπίζουμε μόνο να μην εξελιχθεί σαν την περίπτωση της Gwen Stefani! Θυμάστε πώς χοροπήδουσε όταν ήταν στους No Doubt;
Serj Tankian
Ο κύριος Serj από τους System of a Down είναι η δεύτερη φετινή περίπτωση. Τα έχουμε πει για το άλμπουμ του Elect the Dead σε άλλα ποστ, οπότε σταματάω εδώ.
Skin
Η τραγουδιστρία με το ξυρισμένο κεφάλι αφού είδε ότι δεν τραβάνε άλλο οι Skunk Anansie είπε να συνεχίσει μόνη της. Και μάλλον, καλά έκανε, κυκλοφορώντας δύο (το λιγότερο) ενδιαφέροντα άλμπουμ (Fleshwounds και Fake Chemical State) μέχρι στιγμής.

Και πολλοί-πολλοί άλλοι, θα μου πείτε. Να σημειώσουμε όμως δύο περιπτώσεις εκτός συναγωνισμού: Ozzy και King Diamond !

Δεν υπάρχουν σχόλια: