Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αφιέρωμα: σχεδιαστές και εξώφυλλα δίσκων (μέρος 2ο)

Σε συνέχεια του προ εξαετίας αφιερώματος (πόσα χρόνια είπες;), μερικοί σχεδιαστές εξωφύλλων που ξεχάσαμε και μερικοί νέοι και λιγότερο γνωστοί που μάθαμε.

Sebastian Jerke
Καμπύλες γραμμές, έντονα χρώματα, μία πιο ψυχεδελική προσέγγιση, από τον Γερμανό σχεδιαστή, που ασχολείται κυρίως με doom συγκροτήματα της Γερμανίας. Αυτά των Ahab και My Sleeping Karma εξωφυλλάρες!
official


Valnoir
Το πραγματικό όνομα του Γάλλου σχεδιαστή είναι Jean-Emmanuel Simoulin. Τελευταία υπογράφει και ως Metastazis. Στα εξώφυλλα του διακρίνουμε ένα κυκλικό μοτίβο με ακτινωτές γραμμές στο background.
Valnoir @ metal-archives


Σπύρος Αντωνίου (Seth Siro Anton)
Σχεδόν σε όλα τα εξώφυλλα του Σεθ υπάρχει ένα ανθρώπινο (ή ανθρωπομόρφο) ον σε διάφορες παραλλαγές ή καταστάσεις.
Έχει σχεδιάσει όλα τα εξώφυλλα των δικών του Septic Flesh, αρκετά ελληνικών γκρουπ (Varathron, The Elysian Fields, Swan Christy, Sorrows Pat, Rotting Christ, On Thorns I Lay, Nightfall, Horrified κλπ.) και πάρα πολλά άλμπουμ σε Ευρωπαϊκά γκρουπ (Vader-Impressions in Blood, Morgoth-Ungod, Moonspell-Night Eternal, Alpha Noir & Extinct, Kamelot-Poetry for the Poisoned, Heaven Shall Burn-Antigone, Caliban-Shadow hearts κ.λ.π.). Πολυάσχολος και πολυτάλεντος.
official & facebook


Arik Roper
Γνωρίσαμε τον όχι-και-τόσο-γνωστό κ. Ρόπερ από το επικό εξώφυλλο στους High on Fire. Έχει κάνει τα περισσότερα απ' αυτών, αλλά επίσης και το τελευταίο των Cathedral, αρκετά από τους Sleep, Earth, Gates of Slumber και λοιπά sludge, doom, stoner γκρουπ, αλλά και το τελευταίο των Kvelertak.
official


Zbigniew Bielak
Ο πολωνός με το πώς-να-προφέρεται-όνομα κ. Μπιέλακ έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των εξωφύλλων. Τα χαρακτηριστικά στα σχέδια του φαίνεται να είναι η πυκνή σχεδίαση, με έμφαση σε λεπτομέρεια και η επιλογή σκούρων χρωμάτων, σέπια αποχρώσεων. Μεταξύ των εικονιζομένων Paradise Lost, Ghost, Entombed AD, Dimmu Borgir, έχει κάνει πολλά εξώφυλλα των ομοεθνών του Vader.
facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: