Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τι άλλο ακούσαμε μέσα στο 2013

Alter Bridge - Fortress
Μία από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς. Μετά τα διάφορα side project (π.χ. βλέπε Slash), το συγκρότημα επέστρεψε με έναν δυναμικότατο δίσκο που ακούγεται μονορούφι. Αναρωτιόμαστε πότε (ή αν) θα δούμε ποτέ ζωντανά το σύγχρονο χαρντ ροκ των Alter Bridge στην Ελλάδα. Μάλλον, θα αρχίσω να κανονίζω για εξωτερικό.

Addicted to Pain official video.


Motorhead - Aftershock
Πέρα από τα προβλήματα υγείας του Lemmy και τις ακυρώσεις συναυλιών, το αγαπημένο συγκρότημα έβγαλε νέο άλμπουμ. Θα είναι το τελευταίο τους; Το μέλλον θα δείξει. Είναι πρωτότυπο; Φυσικά όχι. Είναι απλά Motorhead! Για τους φανατικούς οπαδούς, μια χαρά. Για τους υπόλοιπους, χμ..., δεν θα κάτσουμε να το αναλύσουμε.

Heartbreaker lyric video


Scar the Martyr
Ο ντράμερ Joey Jordison των Slipknot έφτιαξε άλλο ένα side-project. Και τι επέλεξε να παρουσιάσει μέσα από αυτό το σχήμα; Τα πιο απλά ριφ, μέσα στα πιο συνθετικά απλοϊκά τραγούδια που έχετε ακούσει. Ό,τι πρέπει για να ξεχωρίζει ο ντράμερ. Μέσα από μοντέρνα, "γυαλισμένη" παραγωγή με βαρβάτο ήχο, ο δίσκος ακούγεται όμορφα σε μπαρ και σε πάρτυ, αλλά δεν είναι κάτι που θα βάλεις να ακούσεις πολλές φορές στο σπίτι.

Blood Host official video


Trivium - Vengeance Falls
Και η επιστροφή των Trivium μέσα στο 2013 δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινούριο για το συγκρότημα. Πανομοιότυπος δίσκος με τους τελευταίους προηγούμενους του γκρουπ. Ίσως λίγο πιο πιασάρικος. Έχει όμως μία σειρά τραγουδιών (ρωτήστε και τον Όμηρο) τα οποία μπορείς να ακούς στο repeat.




Avenged Sevenfold - Hail to the King
Το άλμπουμ που βγήκε στα τέλη του καλοκαιριού και δίχασε όσο κανένα άλλο. Από τη μία, είναι τόσο μα τόσο εμφανείς οι "επιρροές" που καταντάει εκνευριστικό να λες στο άκουσμα κάθε τραγουδιού: αυτό είναι Metallica, αυτό είναι Maiden, αυτό Guns n' Roses. Από την άλλη, όμως, έχει τόσο μα τόσο πιασάρικα τραγούδια που τα ακούγαμε στο repeat! Συμπέρασμα; Μάλλον κλείνω προς τη θετική πλευρά.


Death Angel - The Dream Calls For Blood
Όλες οι thrash κυκλοφορίες βγήκαν πέρυσι. Το νέο άλμπουμ των παλαίμαχων Death Angel ξεχωρίζει όχι επειδή δεν υπάρχει "αντίπαλο" δέος, αλλά επειδή είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες φετινές δουλειές στο συγκεκριμένο είδος. Ιδέα μου είναι ή το εξώφυλλο έχει ολόιδια χρώματα με αυτό των Trivium;

The Dream Calls for Blood official lyric video.


Poisonblack - Lyijy
Ρυθμικό, στακάτο, εντελώς ροκ ν ρολ, σίγουρα όχι κάτι αξιομνημόνευτο, αλλά όχι και άσχημο. Ευχάριστο άκουσμα από το γκρουπ του πρώην-Sentenced Ville Laihiala.

Home Is Where the Sty Is official video


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ετοιμάζουμε τις λίστες ιχααααα
εγώ ειμαι που δεν έχω χρόνο...
αλλά θα επανορθωσω