Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Μαζεμένες ακροάσεις (Ιούνιος 2013)


Orphaned Land - All Is One
Αν και βρισκόμαστε στη μέση, νομίζω έπεσα πάνω στο άλμπουμ της χρονιάς. Περισσότερο ανατολίτικο και μελωδικό, λιγότερο prog, αλλά με φανταστικές, πλούσιες συνθέσεις. Όλοι είμαστε Ένα!



Amon Amarth - Deceiver of the Gods
Κλασικές heavymetal μελωδίες σε death-metal υπόβαθρο. Οι Σουηδοί ρίχνουν ταχύτητες και μας δίνουν ένα πιο ρυθμικό άλμπουμ αλλά εμείς συνεχίζουμε να χτυπιόμαστε στους ρυθμούς τους.



Dark Tranquillity - Construct
Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, εκπληκτικό. Κάποια riff έρχονται από 90's εποχές, τα καθαρά φωνητικά συμβάλλουν σε πολυπλοκότητα και φέρνουν στο μυαλό το Projector. Το γκρουπ τολμάει να ξεφύγει από την πεπατημένη, στέκεται γερά στα πόδια του και κερδίζει για άλλη μια φορά το θαυμασμό μας.


Boysetsfire - While A Nation Sleeps
Επέστρεψαν για κάποια live. Στη συνέχεια είπαν να γράψουν και καινούρια τραγούδια. Καλά έκαναν. Δύναμη, τσαμπουκάς, πολιτικές ανησυχίες και μελωδικά ρεφραίν, απ'αυτά που ξέρω ότι αρέσουν σε αρκετούς (και σε μένα). Το ότι η εισαγωγή στα μισά τραγούδια χρησιμοποιεί αποσπάσματα από το λόγο του Τσάρλι Τσάπλιν από την ταινία "Ο μεγάλος δικτάτωρ" αποτελεί για μένα άλλο ένα μεγάλο συν!

Sodom - Epitome Of Torture
Από συνήθεια ακούσαμε και το νέο δίσκο των γερμανών, αλλά όντας κολλημένοι με την καλύτερη περίοδο τους (1987-1993), δύσκολα ενθουσιαζόμαστε. Λίγα τραγούδια ξεχώρισα.




Megadeth - Super Collider
Δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχουν οι Megadeth σε νέους ακροατές εν έτη 2013. Έχοντας επίγνωση ότι δεν θα κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο του Rust in Peace ή του Countdown to Extinction, άκουσα με ευχαρίστηση το άλμπουμ. Σίγουρα δεν θα είναι απ'αυτά που θα θυμόμαστε στο μέλλον, είναι όμως καλοφτιαγμένο, με περισσότερη hard-rock νοοτροπία και λιγότερο heavy metal. Κάτι σαν το Cryptic Writings, αλλά χωρίς την κομματάρα "Trust".

Δεν υπάρχουν σχόλια: