Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Planet of Zeus 20-Οκτ-2012

Club Eightball, Θεσ/νίκη 20 Οκτωβρίου 2012
support: Parafernelia, Spine Chilling Breeze


Αφού ήπιαμε τους καφέδες και τις μπύρες μας το απόγευμα του Σαββάτου (hails to Nikos), κατευθυνθήκαμε προς το Οχτάμπαλο. Με το που μπήκαμε, η έκπληξή μας τεράστια από το γεμάτο σε κόσμο μαγαζί, που στη συνέχεια έγινε ασφυκτικά γεμάτο. Δεύτερη έκπληξη της βραδιάς, τα δύο support, τα οποία απλά... ξεσκίσανε! Πρώτα οι Spine Chilling Breeze με τον stoner α-λα Kyuss-QotSA ήχος τους και τα φοβερά τραγούδια τους (ειδική μνεία στο "Sweet Heresy") και τη διασκευή στους Nightstalker και μετά οι μικροί ηλικιακά Parafernelia, που τα χρόνια που τους λείπουν από εμπειρίες τα αναπληρώνουν με πολλά κιλά... attitude! Ρυθμικοί, ισοπεδωτικοί, υπερκινητικός frontman και τραγούδια το ένα πιο τσίτα από το άλλο. Δύο διασκευές εδώ, "Crop Circle" από τους Monster Magnet και "Supernaut" Snowblind από Black Sabbath.

Για να ακολουθήσει το κυρίως πιάτο, να ανέβουν οι Planet of Zeus και να μας ισοπεδώσουν. Η τρίτη έκπληξη της βραδιάς για μένα (αλλά μάλλον και για το ίδιο το γκρουπ) ήταν η απίστευτη συμμετοχή του κοινού, τόσο τραγουδώντας τους στίχους όσο και χορεύοντας/κοπανιόντας μπροστά από τη σκηνή. Επαγγελματική εμφάνιση, απίστευτο δέσιμο σαν γκρουπ. Μετά τους Rotting Christ και τους Firewind στους metal κύκλους, και μετά τους Nightstalker (άντε και τους Deus ex Machina), νομίζω πλέον ότι οι Planet of Zeus είναι το νέο αγαπημένο σχήμα των οπαδών και ίσως το καλύτερο/μεγαλύτερο καινούριο ροκ συγκρότημα της χώρας μας. Το οποίο πρέπει να εξάγουμε... τώρα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή διόρθωση... οι Parafernelia έπαιξαν το supernaut, οχι το snowblind από Sabbath. Και από magnet έπαιξαν το crop circle.

Αυτά!

Ανώνυμος είπε...

μια ακόμη εξαιρετική εξόρμηση!!! αυτή η μπύρα με το 7,5% αλκοόλ πρέπει να τιμηθεί στους kreator!!! απίστευτες οι deja vu στιγμές με το thrash φιλάρα από το ένδοξο φοιτητικό παρελθόν...ο συνοδοιπόρος σου

zisis είπε...

Σωστότατος ο πρώτος σχολιαστής.

Και οι μπύρες (με το ποτήρι/γαβάθα) θα τιμηθούν δεόντως τον άλλο μήνα, Όμηρε!