Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Πολλές νέες κυκλοφορίες - Φθινόπωρο 2009

Πολλές νέες κυκλοφορίες που πήρε το αυτί μας αυτήν την περίοδο, αλλά δε δώσαμε και μεγάλη προσοχή.

Herod - Curse of the King
Οι μέταλερς από το Αμέρικα παίζουν heavy-speed μέταλ έτσι όπως ελάχιστα γκρουπ παίζουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ευρωπαϊκό λοιπόν feeling σε ένα EP με τίτλο Curse of the King. Ό,τι πρέπει για τους φίλους του είδους.

Ακούστε τους στο myspace.com/herod.



Atreyu - Congregation of the Damned
Μετά από αρκετά άλμπους και πολλά video-clips μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, οι Atreyu μας έδωσαν φέτος την τελευταία τους δουλειά με το όνομα Congregation of the Damned. Για όσους τους ξέρουν, να πούμε ότι συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο του «κάτι σαν nu-metal με ολίγες κραυγές για να μας χαρακτηρίσουν σκληροπυρηνικούς». Εδώ έχουν και αρκετά πιο εύπεπτα κομμάτια για ανεβάσουν τον εμπορικό τους αντίκτυπο. Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι είναι ένα ψιλο-αδιάφορο άλμπουμ.
(myspace.com/atreyurock)


Emil Bulls - Phoenix
Η χειρότερη κυκλοφορία όμως έρχεται από τους γερμανούς Emil Bulls. Είχαμε ακούσει πέρυσι το προηγούμενό τους άλμπουμ και είπαμε ότι ήταν καλούτσικο. Το φετινό τους που έχει τίτλο Phoenix όμως είναι γεμάτο κλισέ και χιλιοακουσμένα μουσικά μοτίβα, άνευ εμπνεύσεως και μεγάλης βαρεμάρας. Καθαρόαιμο nu-metal εν έτη 2009; Μπα... δεν θα πάρω. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο φοίνικας θα καεί και δεν θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του.
(myspace.com/emilbulls)


Lynyrd Skynyrd - Gods & Guns
Ο Johnny Van Zant και η θρυλική παρέα του συνεχίζουν να παράγουν μουσική και —γιατί όχι;— καλά κάνουν. Πήρανε τον τίτλο του άλμπουμ Gods & Guns από μια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για την πόρωση των αμερικανών με τη θρησκεία και τα όπλα! Southern ήχοι, ροκ-εν-ρολ ρυθμοί, πιασάρικα ρεφραίν και ωραία σολαρίσματα, είναι ένα ωραίο άλμπουμ για να ακούς στο μπαρ και να κατεβάζεις τις μπύρες σου (πολυ-χρησιμοποιημένη αυτή η ατάκα στο μπλογκ!).
(myspace.com/lynyrdskynyrd)


Shadow Gallery - Digital Ghosts
Το έκτο στούντιο άλμπουμ των Shadow Gallery με το όνομα Digital Ghosts είναι το πρώτο (!) που άκουσα από το εν λόγω συγκρότημα. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω αντικειμενική άποψη αν δεν ακούσω και την υπόλοιπη δισκογραφία τους. Όποιος θέλει μπορεί να προτείνει ποια άλμπουμ να «δοκιμάσω»!
(myspace.com/officialshadowgallery)


Zao - Awake?
Οι Zao, που λέτε, μας άρεσαν το 2002 με το Parade of Chaos αλλά από κει και πέρα και με τις υπόλοιπες δουλειές τους δεν ξετρελενόμασταν. Φέτος κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Awake? το οποίο κινείται στα ίδια πλαίσια με τα προηγούμενά τους. Για τους φίλους του είδους και μόνο.
(myspace.com/zao)

Δεν υπάρχουν σχόλια: