Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ποδηλατική ερώτηση

Παραλίγο να με πατήσει ένας οδηγός (μην αγχώνεστε πολύ, στην εκκίνηση ήταν ο μπάρμπας) επειδή δε με έβλεπε πάνω στο ποδήλατο (δείτε περίπτωση 10 στο ακόλουθο λινκ). Μετά είχαμε την ελληνικότατη στιχομυθία του τύπου «πρόσεχε τους πεζούς και τα ποδήλατα», «εσύ πού πας ανάποδα», «ποδήλατα και πεζοί είναι το ίδιο πράγμα», «εσύ έφτιαξες δικό σου ΚΟΚ και πας ανάποδα;». Αναρωτήθηκα λοιπόν και το έψαξα λίγο το πράμα. Πουθενά στον ΚΟΚ δεν διευκρινίζει ότι απαγορεύεται να πας ανάποδα με ποδήλατο, αλλά πάλι θα ήθελα και μια δεύτερη (και πιο έγκυρη) άποψη. Cheers!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπαρτζώκα κινείσαι με ποδήλατο πλέον; Εύγε! Καταρχήν πάρε κράνος. Κι εγώ το καθυστερούσα αλλά πήρα πλέον και το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι σε υπολογίζουν οι οδηγοί περισσότερο.
Γι'αυτό που ρωτάς θα σου πω μια δεύτερη γνώμη (αν κι όχι έγκυρη) μπορεί να μην το λέει πουθενά στον ΚΟΚ αλλά για μένα είναι θέμα λογικής (όπως λέει και στο site που έδωσες). Ακόμα κι αν δεν είναι παράνομο, δεν μας συμφέρει (τους ποδηλάτες) μιας και είναι πιο επικίνδυνο. Κι εγώ το κάνω μερικές φορές αλλά με πολύ προσοχή.

zisis είπε...

Θα έλεγα περισσότερο ότι γυμνάζομαι και λιγότερο ότι κινούμαι, καθώς παίρνω το ποδήλατο 2-3 φορές την εβδομάδα για μια μεγάλη βόλτα έξω από την πόλη. Το να κινηθείς στους δρόμους της Κοζάνης είναι άθλος. Αλλά το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει για τους περισσότερους ελληνικούς δρόμους...