Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Nightstalker - 18Οκτ2008

Club 8Ball, Θεσ/νίκη, 18 Οκτωβρίου 2008
support: Drive by Wire


Όταν ο περισσότερος κόσμος έχει ως «δεδομένες» τέτοιες συναυλίες, μια ωραία βραδυνή έξοδο δηλαδή, εμείς οι επαρχιώτες τις βλέπουμε ακόμα ως μείζον γεγονός: να βρεθούμε τουλάχιστον 3-4 άτομα για να κατέβουμε προς Σαλόνικα, να βρούμε ποιος θα οδηγήσει (οπότε και δεν θα πιει) και β και ζ και ν... ββζζνννν για τη συναυλία.

Όταν φτάσαμε, βρήκαμε ήδη το ολλανδέζικο συγκρότημα των DriveByWire πάνω στη σκηνή. Χωρίς να τους έχω ξανακούσει, ακούσαμε με ευχαρίστηση (και ελαφρό κούνημα του ποδιού) τις μουσικές τους, που δεν ήταν τίποτα αλλό από ένα μείγμα stoner-rock, ψυχεδέλειας και λίγο doom καταστάσεων. Πολύ καλά τραγούδια με την τραγουδίστρια να έχει επικεντρώσει το βλέμμα του αντρικού πληθυσμού και τον αριστερόχειρο κιθαρίστα να χτυπιέται και να δείχνει ότι περνούσε μια χαρά. Γνωρίστε τους από το προφίλ τους στο μαϊσπέις!

Όταν βγήκε όμως το γκρουπ των Nightstalker έγινε ο πραγματικός χαμός, με τον υπογράφοντα να παθαίνει πλάκα α) από την πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου και β) από την ανταπόκριση αυτού του κόσμου σε όλα τα τραγούδια τους. Παίζοντας τραγούδια από όλο το φάσμα της 15χρονής καριέρας τους, ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο δεν σταματούσε να τραγουδάει (στα τραγούδια που ήξερε, δηλαδή) και να χτυπιέται στα πολύ γνωστά «χιτάκια» φτιάχνοντας hardcore ατμόσφαιρα. Ο Argy, χωρατατζής frontman, έκλεψε την παράσταση με το... γνώριμο στυλάκι του και η υπόλοιπη μπάντα απέδωσε τα προβλεπόμενα με ικανοποιητικό, το λιγότερο, τρόπο. Από τις καλύτερες συναυλίες που είδαμε τον τελευταίο καιρό από ελληνικό συγκρότημα, θα μπορούσε να είναι η κατακλείδα μας σ'αυτήν την μικρή αναφορά.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: